17:05 Salı / 19 Mart 2024 | 9 Ramazan 1445

HTŞ ile Müslim Şişani arasındaki gerginlik sona erdi mi?

Heyet Tahrir Şam, Lazkiye’nin kuzey kırsalındaki Türkmen Dağı’nda Ebu Fatıma olarak bilinen küçük bir grubun mevzilerini bastı.

Son dönemlerde işledikleri suçlardan ötürü HTŞ emniyet birimlerinin Ebu Fatıma grubuna baskın düzenlemesi sonucu taraflar arasında çatışmalar yaşandı.

Ebu Fatıma grubuna yakınlığı ile bilinen Müslim Şişani ise HTŞ ile grub arasında devam eden çatışmalarda yer almayı reddetti.

HTŞ ile grup arasında yaşanan çatışmalara iştirak etmeyi reddeden Müslim Şişani 70 askeri ile birlikte Türkmen Dağı bölgesini terk etti.

İki gündür devam eden gerginlik ise Şişani’nin Lazkiye’nin kırsal bölgesinden çıkmasıyla son buldu. 

Aşırılıkları ile bilinen Ebu Fatıma grubunun sözde emiri olarak bilinen Ebu Hanif Azeri’nin Cisiruş-Şuğur’da bulunan merkezinde ele geçirilen patlayıcı kemer ve kullanıma hazır mayınlar.

Ebu Hanif Azeri’nin makarlarından birisinde IŞİD’in bastığı sikke paralar ele geçirildi.

Müslim Şişani

Birleşmiş Milletler (BM), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya tarafından “terörist” olarak kabul ediliyor Şişani.

II. Çeçen-Rus Savaşı’nda bir süre Ruslara karşı savaşan Şişani, Suriye iç savaşının başlamasıyla Suriye’ye geçti ve burada Suriye rejimi karşıtı muhaliflerin yanında savaşa dahil oldu.

Yaklaşık 9 yıldır Suriye’de adından söz ettiren Çeçen komutanın bundan sonra nasıl hareket edeceği ise merak konusu.

Kaynak: Mira Haber

DİĞER GELİŞMELER