13:51 Salı / 19 Mart 2024 | 9 Ramazan 1445

Hindistan’ı sel vurdu: 36 ölü!

Hindistan’ın Maharaştra eyaletinin Raigad bölgesinde muson yağmurlarının yol açtığı toprak kaymaları nedeniyle 36 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan’da batısında etkili olan muson yağmurları, sel ve toprak kaymalarını beraberinde getirdi. Maharaştra eyaletinin Raigad bölgesinde aralıksız yağan yağmurun yol açtığı toprak kaymaları nedeniyle 36 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, mahsur kalanlara kurtarma ekipleri gelene kadar çatılara ya da yüksek yerler çıkmaları çağrısında bulundu. Elektrik kesintilerinin de yaşandığı eyalet genelinde büyük maddi hasar oluştu.

​Eyaletin başkenti Mumbai’ye yaklaşık 250 kilometre uzaklıktaki Ratnagiri’deki Chiplun’ın bazı bölgeleri de sular altında kaldı. Vaşişti Nehri’nde yükselen su seviyesi yolları ve evleri sular altında bıraktı.

​Deniz Kuvvetleri, yerel yardım ekipleri, sahil güvenlik ve Ulusal Afet Müdahale Gücü (NDRF) eyalet genelinde sel ve toprak kaymalarından etkilenen bölgelere sevk edildi. Meteoroloji servisi, eyaletteki bazı bölgeler için önümüzdeki birkaç gün şiddetli yağışların devam edeceğini belirten kırmızı uyarı yayınladı.

Hindistan medyası Maharaştra eyaletinde temmuz ayında son 40 yılın en şiddetli yağışının etkili olduğunu ifade etti.

DİĞER GELİŞMELER