IŞİD üyeliği idiasıyla 6 kişinin tutuklandığı Hindistan’da Müslümanların IŞİD’e olan rağbeti artıyor mu?
İki ayrı operasyonda tutuklananlardan biri Uttar Pradesh’teki Aligarh İslam Üniversitesi’nde bir öğrenci. Suçlu olduğuna dair hiçbir kanıt bulunamamasına rağmen IŞİD’le bağlantılı olduğu gerekçesiyle cezaevine konuldu.
Diğer 5 kişi ise, Bangalore’de, ellerinde patlayıcı olmadığı halde “el yapımı patlayıcı ile terör saldırısı hazırlığı yapmak” suçlamasıyla tutukladı.
Ayrıca, Gujarat eyaletinin Porbandar şehrinde daha önce tutuklanan 4 kişinin, IŞİD Halifesine biat ederken çekilmiş bir videosu da yayınlandı. İddiaya göre bu kişiler Hindistan’dan ayrılıp Afganistan’da örgüte katılmayı planlıyordu.
Hindistan’ın İslamofobik politikaları ve bu durumdan cesaret alan vahşi Hinduların sokak ve caddelerde Müslümanlara -kadınlara dahi- saldırmaları, Müslümanlarda haklı bir öfke birikmesine ve yönetime karşı koyma isteğinin yeşermesine sebep oluyor.
Hindistan, bu tepkileri önlemek için toplumsal nefreti körükleyen yanlış politikaları iyileştirmek yerine, terörle mücadele bahanesiyle sık sık operasyon düzenleyip Müslümanları tutukluyor.
Bu zulüm ve haksızlıklar, IŞİD’i bu durumdan bir çıkış yolu olarak görmeye başlayan mustazaf Müslümanların sayısının gün geçtikçe artmasına neden oluyor.
Kaynak: Mira Haber