heyet tahriru s sam acimiz bir sozumuz intikam 02
heyet tahriru s sam acimiz bir sozumuz intikam 02

Heyet Tahriru’ş Şam: Acımız bir, sözümüz intikam

Heyet Tahriru’ş-Şam dün sabah işgalci Rusya savaş uçakları tarafından kampları hedef alınması ve onlarca ölü ve yaralı vermeleri üzerine Feylakuş-Şam’dan hayatını kaybedenler için bir taziye bildirisi yayınladı.

HTŞ’in beyanında şu ifadelere yer verildi: “Rusya işlediği zulümleri ile Suriye halkını hedef almaktan ve en çirkin katliamları işlemekten bir an bile durmadı. Güneyinden kuzeyine kadar Suriye’nin her yerinde ihanet ve zulüm hikayeleri vardır. Ne sözleri ne de ittifakları var. Şam evlatlarının düşman Rusya ve işbirlikçileri hakkında zihinlerinde kökleşen portre budur.”

HTŞ’in beyanında devamla: “Rusya’nın işlediği zulüm portrelerinin sonuncusu ise, devrim ve cihad dostu Feylakuş-Şam’da bulunan kardeşlerimiz hakkında işlediği ve onlarcasının şehid olduğu ve yaralandığı katliamdır. Bu da, Rusya’nın Suriye halkını ölümcül silahları ile katletme, yok etme ve hiçbir gerekçe olmadan tehcire zorlama metodunu sürdürdüğünü tekit etmektedir.”

HTŞ, sabır ve zorlukla geçen on yıldan sonra dayanağın hala mücahidlerin silahları olduğunu, bunun yanında yine halkın ve güvenilir devrimcilerin adil davalarına olan inançları olduğunu, zafer ve özgürlük gelene dek sabır ve cihadın sürdürülmesi dışında devrimin zaferinin mümkün olmayacağına değindi.

HTŞ beyanını, hayatını kaybedenlere taziye ve en kısa zamanda hayatını kaybedenlerin intikamının alınacağının tekidi ile sonlandırdı ve son olarak şu ifadeleri kullandı: “Düşmanın zalimliği, Allah’ın kuvveti ve iradesi ile bizi çizilen devrimimizin yolunu devam ettirmekten geri çevirmeyecektir. Özgürlük ve şerefimizi elde edene dek yolumuzu sürdüreceğiz. Allah’ın izni ile zafer gelecektir ve güneşin doğması yakındır.”

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

 

İlginizi Çekebilir

hamastan_ateskes_aciklamasi_inceliyoruz_1706617939_3157

El Kaide’den Haniye’ye mesaj

El Kaide, Hamas lideri Haniyye’nin ailesinin İsrail tarafından katledilmesinden günler sonra, bir taziye mesajı yayınladı. …

Vahşetin belgesi; organları çalınmış cesetlerle dolu toplu mezarlar!

Han Yunus’ta İsrail’in yeni bir toplu katliamı daha belgelendi. Nasır Hastanesi’nin avlusunda ortaya çıkan toplu …