hdp li vekil irak suriye tezkeresine evet oyu verdi 01
hdp li vekil irak suriye tezkeresine evet oyu verdi 01

HDP’li vekil Irak-Suriye tezkeresine ‘evet’ oyu verdi

HDP’nin İstanbul milletvekili Pervin Buldan partisi HDP’nin ‘red’ oyu vereceğini açıkladığı, kendisinin de bizzat hakkında ‘red’ oyu verilmesi çağrısı yaptığı Suriye-Irak tezkeresine meclisteki oylama esnasında yanlışlıkla ‘evet’ oyu verdi.

Meclis kameralarındaki görüntülerde Pervin Buldan’ın tezkereye ‘evet’ oyu verdiği anda yanında oturan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın Buldan’ın eline müdahale etmesi dikkat çekti. Fakat Buldan’ın oyu ‘evet’ olarak sayıldı.

Pervin Buldan kimdir?

1967 Hakkari doğumlu olan Buldan 1987’de kuzeni Savaş Buldan (1964-1994) ile evlendi. Susurluk raporlarına göre Savaş Buldan 1979’dan beri PKK bağlantılı olup PKK’ya çeşitli lojistik destekler sunmuş, ilerleyen yıllarda ise uyuşturucu ticaretiyle hem zenginleşmiş hem de PKK’ya mali destek sağlamıştı.

Savaş Buldan 2 Haziran 1994’te İstanbul’da kaçırıldı ve cesedi 4 Haziran 1994’te Bolu’da bulundu. Kocasının ölümünün ardından politikaya giren Pervin Buldan, PKK ile ilişkili olduğu belirtilen siyasi partileri tercih etti. 1999 ve 2002 seçimlerinde milletvekili adayı olduysa da seçilemedi. 

2007, 2011 seçimlerinde Iğdır, Haziran 2015, Kasım 2015 ve 2018 seçimlerinde ise İstanbul milletvekili olarak TBMM’de yer aldı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …