hayvan haklari yasasi kabul edildi 02
hayvan haklari yasasi kabul edildi 02

Hayvan hakları yasası kabul edildi!

Sahipli sahipsiz hayvan ayrımını ortadan kaldıran hayvan hakları yasa teklifi komisyondan geçti. Düzenlemeyle hayvanlara zarar vermeyle ilgili suç kapsamında değişikliğe gidildi. Buna göre, artık hayvanlar ‘mal’ statüsünden çıkarılıp ‘canlı’ olarak sayılacak.

Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon‘unda kabul edildi.

Düzenlemeyle hayvanlara zarar vermeyle ilgili suç kapsamında değişikliğe gidildi. 

Buna göre, artık hayvanlar ‘mal’ statüsünden çıkarılıp ‘canlı’ olarak sayılacak. Hayvanların icra konusu olması da ortadan kalkacak. 

Teklifle sahipli-sahipsiz hayvan ayrımı da ortadan kalkıyor. Sahipli ya da sahipsiz, nesli tükenmekte olan bir hayvanı öldürme, acımasız muamelede bulunma, hayvan dövüştürme fiileri suç olarak düzenleniyor. 

Kara ve su sirkleri ile yunus parklarının açılması ve işletilmesi de yasaklanıyor. 

4 türe yasak

Teklif aynı zamanda tehlikeli olduğu belirtilen köpek türleriyle ilgili de düzenlemeler içeriyor. Buna göre; Pitbull Terrier, Japanese TosaDogo Argentino ve Fila Brasilerio türlerinin Türkiye‘ye girişi yasaklanacak.

Bu türlerin satışı ya da reklamını yapanlara hayvan başına 11 bin TL idari para cezası verilecek. Hayvanlara da el konulacak.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …