hasdi sabi turkiye ile savasmaya haziriz 01
hasdi sabi turkiye ile savasmaya haziriz 01

Haşdi Şabi: Türkiye ile savaşmaya hazırız

Şengal’deki Haşdi Şabi Komutanı Xal Ali, Türkiye ile savaşmaya hazır olduklarını söyledi.

9 bin ila 10 bin arasında silahlı personelin yer aldığı 3 Haşdi Şabi Tugayı, 11 Şubat’ta Şengal ilçe merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerine konuşlandırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Ocak’ta, Şengal’e operasyon yapılıp yapılmayacağına, dair basına yaptığı açıklamada, “Her zaman benim bir sözüm var. Nedir? Bir gece ansızın gelebiliriz. Olay budur” ifadelerinden sonra, gözler yine Irak ve Irak Kürdistan Bölgesi’nde (IKB) PKK’ya operasyonların yapılmasına dikkat çekildi.

Erdoğan’ın, Şengal’e operasyon yapabileceklerine dair tehdidin ardından, ilçedeki yüzlerce aile Duhok’taki kamplara tekrar dönmek için ilgili kurumlara başvurmuştu.

Haşdi Şabi komutanı: “Türkiye ile savaşmaya da hazırız”

Şengal’deki Haşdi Şabi Komutanı Xal Ali, birkaç güç önce Bağdat yönetiminden, Türkiye’nin olası saldırılarına karşı hazırlıklı olmaları konusunda bilgilendirildiklerini söyledi.

Xal Ali, “Bu kapsamda Haşdi Şabi’ye ait daha fazla gücü Şengal’e aktarma kararı alındı. Bu güç yaklaşık 10 bin silahlı kişiden oluşuyor” diyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Bize ulaşan bilgilere göre Türkiye, Şengal’e saldırmak ve Peşmerge’yi de burada konuşlandırmak istiyor. Bu girişimi hiçbir şekilde kabul etmediğimiz gibi Türkiye ile savaşmaya da hazırız. Bugün gelen yaklaşık 10 bin silahlı Haşdi Şabi’nin yanı sıra önceden de Şengal sınırında 12 bin Haşdi Şabi savaşçısı bulunuyor.”

Recep Tayyip Erdoğan, 22 Ocak’ta basına yaptığı açıklamasına dair de, “Üstten bize gelen talimatlara göre, Şengal’i hiçbir şekilde Türkiye ve Peşmerge Güçleri için boşaltmamızdır. Güçlerimiz, Rabia, Irak ve Suriye sınırına dağılmış durumdadır. Erdoğan’ın rüyasının yerine getirmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …