hamas abd filistin konusunda otoriter ve kibirli f348d
hamas abd filistin konusunda otoriter ve kibirli f348d

Hamas: ABD, siyonist yaklaşıma hızmet ediyor!

Hamas, ABD’nin Filistin meselesinde “görülmemiş bir otoriterlik ve kibirle” hareket ettiğini belirtti.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı açıklamada, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien’ın “Yeni nesil Filistinli liderlere ihtiyacımız var.” ifadelerine cevap verdi.

Kasım, “Mevcut ABD yönetimi, Filistin meselesini görülmemiş bir otoriterlik ve kibirle ele alıyor. Zorbalık bu meseledeki her alanda kendisini gösteriyor.” dedi.

O’Brien’in Filistin’de yeni yönetim çağrısını değerlendiren Kasım, “Bu zorba mantık, temelde Filistin’in iç işlerini karıştırmayı amaçlayan Siyonist yaklaşıma hizmet ediyor.” diye konuştu.

Kasım, “Kimin liderlik yapacağına Filistin halkı karar verir, ABD yönetimi veya İsrail değil.” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, dün katıldığı bir radyo programında, İsrailFilistin meselesine ilişkin “Sorunun temelinde Filistin Kurtuluş Örgütü’nün yaşlı liderleri yatıyor.” demişti.

O’Brien, “Yeni nesil Filistinli liderlere ihtiyacımız var. Gençler, Arap kardeşleri ve İsrailli komşularıyla birlikte muhteşem bir gelecek istiyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

İlginizi Çekebilir

UNRWA, Cibaliye Mülteci Kampı’na yardım ulaştırdı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye …

Kudüs’te araçlı ve silahlı operasyon

Kudüs’te bu sabah iki Filistinli araçlarıyla işgalci Yahudi yerleşimcilerin arasına daldı. 2 Filistinli önce arabayla …