iran dan biden in kazanmasina ilk yorum 03
iran dan biden in kazanmasina ilk yorum 03

Hamaney’den ABD’nin seçim yorumu: Ahlaki düşüş!

ABD’de seçimi Biden’ın kazanmasının ardından Washington’un yaptırımlarıyla zor zamanlar geçiren İran’dan ilk değerlendirme geldi.

Tüm dünyanın merakla sonuçlanmasını beklediği ABD seçimlerini Demokratların adayı Joe Biden kazandı. Özellikle ABD yaptırımları nedeniyle zor günler geçiren İran’dan seçimlerin sonuçlanmasının ardından peş peşe açıklamalar geldi.

Biden’ın seçimleri kazandığını ilan ettikten sonra İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “ABD’deki durum ve seçimleri hakkında söyledikleri bir tiyatro oyunu. Bu, liberal demokrasinin çirkin yüzünün bir örneği. Sonuç ne olursa olsun kesinlikle açık olan tek şey, Amerikan rejiminin tartışmasız siyasi, medeni ve ahlaki düşüşü” ifadelerine yer verildi.

BİDEN ANLAŞMAYA GERİ DÖNECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD’de başkanlık yarışını önde götüren Joe Biden, seçimleri kazanması halinde Başkan Yardımcısı olduğu dönemde İran ile imzalanan nükleer anlaşmaya geri döneceğini açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …