halis bayuncuk grubundan hdp li gergerlioglu na ziyaret 01
halis bayuncuk grubundan hdp li gergerlioglu na ziyaret 01

Halis Bayuncuk grubundan HDP’li Gergerlioğlu’na ziyaret!

Ebu Hanzala olarak da tanınan Halis Bayuncuk grubuyla bağlantılı ‘Tevhid Dergisi’ temsilcileri, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu ziyaret etti.

 

Ebu Hanzala olarak da bilinen Halis Bayuncuk grubuyla bağlantılı olduğu bilinen ‘Tevhid Dergisi’ temsilcileri, HDP’li (Halkların Demokratik Partisi) Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu ziyaret etti.

Gergerlioğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre ‘Tevhid Dergisi’ yetkilileri, Gergerlioğlu’na ziyarette bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, bir süredir “Adalet Nöbeti” adı altında bir protesto süreci yürütüyor.

Milletvekilliğinin düşürülen Gergerlioğlu, başlattığı “Adalet Nöbeti” eylemini 13 gündür sürdürüyor. Gergerlioğlu TBMM’de başlattığı eylemi, gözaltına alındıktan sonra HDP Genel Merkezi’ne taşımıştı. ‘Tevhid Dergisi’ yetkililerinin ziyareti de genel merkezde gerçekleştirildi.

Gergerlioğlu, Halis Bayuncuk’un yargılandığı davadan çıkan hapis cezası ile ilgili kararın, “hukuksuz” olduğunu savunuyordu.

Ziyaretin ardından sosyal medyada kullanıcılar, Bayuncuk grubunun yaptığı ziyaret karşısında ikiye bölündü.

Bazı kullanıcılar Bayuncuk grubunun Gergerlioğlu’na ziyaretini eleştirerek, götürdükleri çiçeğin ve ziyaretin bir taviz niteliğinde olduğunu savundu. Kullanıcılar, Bayuncuk grubunun diğer kesimlere yönelik yaklaşımında sertlik olduğunu, ancak gerçekleştirdikleri bu ziyaretin daha büyük bir problem teşkil ettiğini öne sürdü. Bayuncuk, oy kullananlara ve siyasi partileri destekleyenlere yönelik sert eleştirileriyle tanınıyordu.

‘Tevhid Dergisi’ ve Bayuncuk grubuna yakın kişiler ise söz konusu ziyaretin bir “İslami davet” amacı güttüğünü savundu. Bu kullanıcılar ise “zulme uğrayan kişileri adalet gereği savunduklarını” ileri sürdü. Bayuncuk grubuna destek olan kullanıcılar ziyaretin İslami ilkelere uygun olduğu görüşünü beyan etti.

Sosyal medyada ziyarete dair yapılan yorumlar konusunda önemli bir görüş ayrılığı yaşanması dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …