hafter in milis komutani libya da vurularak olduruldu 01
hafter in milis komutani libya da vurularak olduruldu 01

Hafter’ın milis komutanı Libya’da vurularak öldürüldü

Mahmoud al Werfalli’nin öldürülmesi, Libya’nın yeni birlik hükümetine en büyük meydan okumayı teşkil eden zeminde şiddetli tırmanma risklerinin altını çiziyor.

Silahlı kişiler, ICC tarafından savaş suçlarından aranan orta düzey bir savaş ağası Hafter’in liderine suikast düzenledi.

Askeri kaynaklar, Doğu Libya’daki rakip gruplar arasındaki sürtüşmenin arttığı bir dönemde, Mahmud el Werfalli’nin Çarşamba günü Bingazi’deki bir hastanenin önünde iki korumasıyla birlikte bir arabadan vurulduğunu söyledi. Medyaya brifing verme yetkisi olmadıkları için isimsiz kalmak şartıyla konuştular.

Al Werfalli’nin erkek kardeşi saldırıda yaralandı dediler.

Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), Werfalli’yi, gözü kapalı 10 tutukluyu vurduğunu gösteren fotoğrafların ortaya çıktığı 2018’deki bir olay da dahil olmak üzere, 40’tan fazla tutsağın öldürülmesi şüphesiyle iki kez suçladı.

Bu ay, Bingazi’de üniformalı adamlarıyla birlikte bir araba galerisine baskın düzenleyen, silah sallarken mobilya ve bilgisayarları parçalayan geniş çaplı bir videoda gösterildi.

Aralık 2019’da ABD Hazinesi, ciddi insan hakları ihlalleri yapmakla suçlayan Al Werfalli’yi yaptırımlar listesine dahil etti.

Geçtiğimiz hafta, ülkeyi savaş yıllarından ve seçimlere kadar götürme görevi ile geçen hafta iktidara gelen geçiş hükümeti sonrasında meydana gelen saldırının sorumluluğunu hemen hiçbir grup üstlenmedi.

Saldırının ardından Bingazi’de güvenlik güçlerinin varlığı arttı ve şehrin dört bir yanında yaşayanlar silah sesleri duyduklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …