guney idlib cebeli zaviye bolgesinde son askeri gelismeler 01
guney idlib cebeli zaviye bolgesinde son askeri gelismeler 01

GÜNEY İDLİB CEBELİ ZAVİYE BÖLGESİNDE SON ASKERİ GELİŞMELER

Güney İdlib kırsalına bağı Cebeli Zaviye bölgesi ara ara askeri olaylara ve gelişmelere tanık olurken bölgede işgalci Rusya ve İran milislerinin hareketliliği göze çarpıyor.

Bölgede görev yapan İba Haber muhabiri, işgalci milislerin dün gece Fatira köyü mihverine sızma girişiminin muhalifler tarafından geri püskürtüldüğünü, milislerin kayıplarıyla ilgili ise net bir malumatın bulunmadığını belirtti.

Ayrıca İba Haber özel kaynakların aktarmasına göre, İdlib kırsalı Cebel Şahşabu bölgesine bağlı Raşa köyü yakınlarında işgalci noktalarından birisinde bir mayın infilak etti.

Muhabirimiz, işgalci Rusya milislerinin Cebeli Zaviye’ye bağlı Şenan köyü yakınında bulunan TSK noktasını top atışlarıyla hedef aldıklarını aktardı.

El-Fethu’l-Mubin Operasyon odası kapsamında faaliyet gösteren Ulusal Özgürlük Cephesi, işgalci Rusya milislerinin geçtiğimiz günlerde birkaç kez Binin koruluğuna ve köyüne ilerleme girişimini geri püskürttü.

Belirtilmelidir ki, El-Fethu’l-Mubin Operasyon odası kapsamında faaliyet yürüten Hey’et Tahriru’ş-Şam, işgalcilerin olası bir saldırısına hazırlık olarak bölgeye zırhlı araç, piyade ve keskin nişancılardan müteşekkil takviye birlikleri gönderdi.

İBA Haber

Sorumluluk kaynağa aittir. Yayınlanan yazılarda yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Erdoğan ne demişti? Bakanlık LGBT lobisinin eline düşmüş!

Bu yıl 43.’sü gerçekleşen ve sapkın LGBT propagandasını konu edinen filmlerle dolu İstanbul Film Festivali’ne, …

PKK’lı teröristler Gazze’de mi?

Han Yunus’tan gelen bir görüntüde bir binanın duvarında yazılı “Özgür Kürdistan” ve “Afrin’e gidelim” sloganları …