gundem suriye erdogan ve putin bir araya gelecek 01
gundem suriye erdogan ve putin bir araya gelecek 01

Gündem Suriye: Erdoğan ve Putin bir araya gelecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ay sonunda Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceği bildirildi. Görüşmede öncelikle İdlib’de artan şiddet olaylarını ele alması bekleniyor.

Konuya yakın iki Türk yetkilisinin Reuters haber ajansına verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin ile ayrıca diğer bölgesel konuları ve ikili ilişkileri de ele alması bekleniyor.

Rudaw’ın haberine göre iki gün olarak planlanmış olan ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’ta katılacağı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısının ardından gerçekleşecek.

Kaynaklar toplantının tam olarak tarihinin netleşmediğini bildirdi.

“Gündem Suriye olacak”

Erdoğan ve Putin’in yapacağı görüşmesinin içeriğinin ne olacağına yönelik Reuters’a bilgi veren bir yetkili, “Ağırlıklı olarak Suriye konusu, yani İdlib’te son günlerde yaşanan gelişmeler ele alınacak. İdlib konusunda yapılan anlaşmada belirlenen şartlar tam olarak uygulanmadı” dedi.

Yetkili ayrıca Suriye ve Türkiye’nin istihbarat bazında bağlantılarını sürdürdüklerini söyledi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …