06:44 Salı / 19 Mart 2024 | 9 Ramazan 1445

Gazze’deki gruplar İsrail saldırılarına füzelerle karşılık verdi

Görgü tanıkları Hamas tarafından İsrail’in Gazze Şeridi sınırına yakın bölgelerine dört adet füze fırlatıldığını söyledi.

Filistinli silahlı gruplar, İsrail savaş uçaklarının Hamas’a ait bazı noktalara hava saldırıları düzenlemesine karşılık, bugün İsrail’in Gazze Şeridi sınırına yakın bölgelerine çok sayıda roket fırlattı.

AFP’ye konuşan bir güvenlik kaynağı, İsrail hava kuvvetlerinin bu sabah Gazze’deki Hamas’a ait iki bölgeye altı hava saldırısı düzenlediğini, olayda ölen ya da yaralanan olmazken, alanda ciddi maddi hasar oluştuğunu ifade etti.

Dört füze fırlatıldı

Görgü tanıkları Hamas tarafından İsrail’in Gazze Şeridi sınırına yakın bölgelerine dört adet füze fırlatıldığını söyledi.

Hamas ve diğer grupların askeri kanatlarını içinde barındıran Ortak Operasyon Odası’nda bulunan bir kaynak “İsrail’in saldırgan tutumuna ve Gazze Şeridi’ne on yıldan fazla bir süredir uyguladığı ablukayı hala kaldırmamasına karşılık bugün sabah erken saatlerde bir dizi roket fırlatıldığı” bilgisini paylaştı.

Gazze’deki güvenlik kaynağı, İsrail uçaklarının bugün sabah erken saatlerde Gazze şehrinin doğusunda bulunan et-Tuffah Mahallesi’ndeki Hamas’a ait bir noktayı bombaladığını söyledi.

Hava saldırısının et-Tuffah mahallesindeki alanda yangına neden olduğunu ifade eden kaynak, herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı saldırıda maddi hasar meydana geldi.

Kaynak söz konusu saldırıların yanı sıra İsrail topçularının Gazze’nin güneyinde yer alan Refah şehrinin doğusundaki Hamas’a ait bir kontrol noktasını hedef aldığını, saldırı sonucunda bölgede hasar oluştu.

Hamas sözcüsü: Savaşa girmekten çekinmiyoruz

Hamas Hareketi Sözcüsü Fevzi Berhum “Hareketin bu karşılığı, halkımıza karşı vatanseverlik görevini yerine getirmekten, herhangi bir saldırı karşısında onları korumaktan ve gerilimin ve ablukanın sürdürülmesi durumunda düşmanla savaşa girmekten çekinmeyeceğinin bir kanıtı” ifadelerini kullandı.

Berhum “Gazze ablukasının devam etmesinin, elektrik krizinin daha da kötüleşmesinin ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayıldığı bir sırada mal, yakıt ve ilaç girişinin engellenmesinin sessiz kalınamayacak ya da devam etmesine müsaade edilemeyecek bir suç” olduğu konusunda uyarıda bulundu.

İsrail hükümeti, Gazze tarafından İsrail’in tarım alanlarında yangınlara sebebiyet veren yanıcı ya da patlayıcı maddelerle dolu yüzlerce balon ve uçurtmanın fırlatılmasına karşılık, Gazze’ye yakıt ikmalinin durdurulması ve denizin Filistinli balıkçılara kapatılması da dahil olmak üzere bir dizi cezai önlem almıştı.

Diğer taraftan Katar’ın Gazze elçisi Muhammed el-Emadi, İsrail ile Filistin arasında tekrar sükunetin sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede çarşamba akşamı Hamas ile başladığı görüşmeleri tamamlamak üzere Gazze Şeridi’nden Tel Aviv’e doğru yola çıktı.

Geçtiğimiz iki hafta boyunca İsrail ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinli grupların arasında tansiyonun yükselmesiyle birlikte karşılıklı ateş açıldı.

DİĞER GELİŞMELER