51429
51429

Gazze: Hamas, Süleymani posterlerini indirenleri gözaltına aldı

Gazze'deki yönetimi elinde bulunduran Hamas, Kasım Süleymani posterlerini indiren kişilere yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Gazze'deki yönetimi elinde bulunduran Hamas, Kasım Süleymani posterlerini indiren kişilere yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Kısa bir süre önce Gazze'deki birçok reklam panosuna İranlı General Kasım Süleymani'nin dev posterleri asılmış, sosyal medyada geniş bir kesim posterlerin asılmasına tepki göstermişti.

2007'den bu yana 'İslami Direniş Hareketi' Hamas'ın kontrolü altında bulunan Gazze'de İran'ın ülke dışındaki operasyonlarını koordine eden Kasım Süleymani'nin posterlerinin asılması tepkilere neden olmuştu.

Gazze sokaklarına asılan posterlerde Süleymani'nin fotoğrafının yanında ise Hamas lideri Heniye'nin Süleymani için söylediği 'Kudüs Şehiti' ifadeleri de yer alıyordu.

"Posterleri indirenlere Hamas'tan gözaltı"

Gazze'deki birçok reklam panosundan Süleymani'nin posterlerini indiren, bölgede Sünni bir din adamı olarak tanınan Mecdi el Magribi, Hamas tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alındı.

Magribi kişisel Facebook hesabından gözaltına alındığı anlarda paylaşımda bulundu. Bölge kaynakları posterlerin indirilmesiyle bağlantılı olarak birkaç kişinin daha Hamas tarafından sorgulanmak için gözaltına alındığını ifade ediyor.

Gazze’de İranlı General Kasım Süleymani’nin posterlerini indiren Mecdi el Magribi isimli din adamının Hamas tarafından gözaltına alındığı aktarılıyor

— Halid Abdurrahman (@halidabdurrahmn)

Hamas lideri İsmail Heniye, ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani'nin cenazesine katılmak üzere 6 Ocak'ya Tahran'a gitmiş, burada yaptığı konuşmada Süleymani'den 'Kudüs Şehiti' olarak bahsetmişti.

Gazze'de yönetimi elinde bulunduran Hamas'ın İsrail'e karşı bölgede bir denge unsuru olarak kullanılabilmesi için İran tarafından askeri ve siyasi anlamda desteklendiği biliniyor.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Afganistan'dan Suriye'ye, Irak'tan Lübnan'a kadar birçok ülkede İran'ın yayılmacı politikalarının sahada uygulanmasında kilit öneme sahipti.

Süleymani, Rusya ile Suriye'de yapılan birçok ortak saldırıda ölen binlerce sivilin sorumlusu olarak da gösteriliyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …