furkan vakfi davasi bugun 01
furkan vakfi davasi bugun 01

Furkan Vakfı davası bugün

Kuruculuğunu Alparslan Kuytul’un yaptığı ve daha önce kayyım atanan Furkan Vakfı’na yönelik kapatma davası bugün görülecek

2018 yılında vakfa yönelik operasyon düzenlenmiş, sonrasında yapılan soruşturmada suç unsuruna rastlanmaması sebebiyle vakfın kurucusu Alparslan Kuytul ile vakıf başkanı Ali Alagöz tahliye edilerek serbest bırakılmıştı.

Furkan Vakfı’na, 2 Şubat 2018 tarihinde Adana 3. Asliye Hukuk mahkemesince kayyım atanmış ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “amacı dışında faaliyet yapmak” iddiasıyla kapatılma davası açılmıştı. En son 14 Nisan 2020’de Adana Merkez Adliyesinde görülen kapatılma davası 2 Temmuz 2020 tarihine ertelenmişti.

Davanın bugün görülmesi bekleniyor.

Vakıf yetkilileri, yapılan çalışmalar nedeniyle daha önce Adana Emniyetinden plaket alındığını ve bununla beraber  TEM, MİT, KOM gibi kurumlar tarafından hazırlanan araştırma raporlarında, vakfın hiçbir örgütle iltisakı olmadığının belgelendiğini söylüyorlar.

 

İlginizi Çekebilir

“Ya Rab, Kahhar isminle Netenyahu ve Siyonistleri kahru perişan et!”

Erdoğan: Ne yaparsanız yapın kalbime de kavlime de zincir vuramazsınız! Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Parlamenterler Arası …

Cami imamı silahlı saldırıda öldürüldü

Hatay’da bir imam, sabah namazı için camiye gittiği sırada husumetli komşusu tarafından öldürüldü. Cinayet zanlısı …