fransa da polis araclarina kamera sistemi yerlestirilecek 01
fransa da polis araclarina kamera sistemi yerlestirilecek 01

Fransa’da polis araçlarına kamera sistemi yerleştirilecek!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, polisin yanlış uygulamalarına karşı şeffaf olunmasını sağlamak adına bir dizi önlem açıkladı.

Buna göre, son yıllarda ırkçılık yaptığı ve orantısız şiddet uyguladığı için sıkça eleştirilen polise yönelik güvenin artırılması amacıyla iç soruşturma raporlarının yayınlanması sağlanacak ve parlamentoda “izleme organı” oluşturulacak.

Macron, ülkenin kuzeyinde yer alan Roubaix kentindeki Polis Akademisi’nde yaptığı konuşmada alınacak yeni önlemleri kamuoyuna açıkladı.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Suiistimaller olduğunda, bunun yaptırımlara yol açması gerekir. Sorunlar olduğunda ise bunlara bir yanıt vermek gerekir. Daha fazla şeffaflıktan korkacak hiçbir şeyimiz yok.” diyerek yeni güvenlik politikasını özetledi.

Soruşturma raporları kamuoyuna açıklanacak

Macron, polisin yanlış uygulamaları ve suiistimalleriyle ilgili iddiaları araştıran soruşturma raporlarının kamuoyuna açıklanacağı vaadinde bulundu.

Yeni önlemler çerçevesinde Meclis ve Senato üyeleri arasında kurulacak komisyon, polisin yanlış uygulamalarını kapsamlı bir şekilde mercek altına alacak.

Konuşmasında yönetimini sıkça eleştiren polis sendikalarına da sıcak mesajlar vermeyi unutmayan Macron, polislerin daha iyi eğitileceğini, bürokratik evrak düzenlemelerinin azaltılacağı ve polisin sahadaki varlığını artırılacağı sözünü verdi. Macron, bu amaçla İçişleri Bakanlığı’nın bütçesinin 1,5 milyar euro artacağını bildirdi.

Polis arabalarına kamera, mağdurlar internet üzerinden şikayette bulunacak

Polis arabalarına 2022 yılına kadar kamera yerleştirileceği belirten Macron, yine polis mağdurlarının internet üzerinden şikayette bulunabilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılacağını bildirdi.

Güvenlik konusu, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en önemli tartışma konularından birisi olması bekleniyor.

Uluslararası Af Örgütü, salı günü yayımladığı son raporda, haziran ayında Redon’da toplanan bin 500 kişiyi Fransız polisin orantısız güç kullanarak ve göz yaşartıcı gaz sıkarak dağıtmasını eleştirmişti.

Ülkede, son yıllarda özellikle protestolarda göstericilere ve banliyölerde farklı etnik kökenden insanlara karşı polis şiddetindeki artış, insan hakları kuruluşları ve uluslararası toplum tarafından eleştiriliyor.

Fransa’da, Sarı Yeleklilerin düzenlediği emeklilik reformu karşıtı protestolar sırasında polis sıkça orantısız güç kullanmakla suçlanıyor. Sarı Yeleklilerin düzenlediği gösterilerde, 4 kişi ölmüş, 30 kişi gözünü kaybetmiş, 5 kişinin eli kopmuş, 770 kişi yaralanmıştı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …