iceride hirosimaya atilanin 200 kati kadar buyuk atom bombasi var 1632868508 3383
iceride hirosimaya atilanin 200 kati kadar buyuk atom bombasi var 1632868508 3383

Fransa nükleer silahlarını Mururoa Adası’nda saklıyor!

Fransa’da bulunan Mururoa adasında Hiroşima’ya atılanın 200 katı gücünde atom bombası olduğu iddia ediliyor. Google Maps’te de buzlanan ada gizemini hala koruyor. Adaya giriş çıkışlar ise tamamen yasak.

Fransa’daki Mururoa adası, Google Maps’te görünmemesi ve ziyaretçilere tamamen yasak olması nedeniyle oldukça ilgi geçiyor. Ancak buradan sonrası daha da ilginç. Çünkü adanın içerisinde, Hiroşima’dan 200 kat daha güçlü olduğu belirtilen atom bombasının saklandığı iddia ediliyor. Bu iddia Fransız siyasetçiler tarafından da reddedilmiyor.

1996 YILINDA NÜKLER TESTLER DURDURULDU

Adada 1996 yılına kadar nükleer denemeler yapılıyordu ancak dönemin Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın talimatıyla denemeler durduruldu ve buradaki tesisler söküldü. Fransız askerler tarafından korunmaya devam edilen adanın içerisinde yine de nükleer silahların bulunduğu belirtiliyor.

ZİYARETÇİLERİN GİRİŞ ÇIKIŞI YASAK

Mururoa adasına ziyaretçi giriş çıkışları yasak. Güvenlik nedeniyle Google Maps’te dahi sansürlenen adanın yarısı ise normal şekilde görülüyor. Bu da nükleer silahların, adanın diğer tarafında olduğu şeklinde yorumlanıyor.

İlginizi Çekebilir

Gazze’deki toplu mezarlara ilgili soruşturma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze’deki toplu mezarlara ilişkin haberlerin çok endişe verici olduğunu …

Filistin destekçisi Fransız vekile skandal suçlama

Fransa’da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Mathilde Panot, Filistin’e verdiği destekle bilinen paylaşımları nedeniyle …