51522
51522

Fransa Mali’de 100 sivilin öldüğü belirtilen saldırıyı savundu: “Cihatçıları vurduk”

Fransa, Mali'nin orta kesiminde bir düğünü hedef alan hava saldırısında "cihat yanlılarının hedef alındığını" öne sürdü.

Fransa, Mali'nin orta kesiminde bir düğünü hedef alan hava saldırısında "cihat yanlılarının hedef alındığını" öne sürdü.

Bölgede en az 100 sivilin katledildiğine dair raporların yayılmasının ardından Fransız ordu kaynakları AFP'ye açıklamada bulundu.

AFP'nin aktardığı bilgilere göre Fransız ordusu, bölgeyi uzun süre gözlem altına aldıktan sonra hava saldırısı düzenlendiğini ve cihat yanlılarının öldürüldüğünü iddia etti.

Fransız ordusunun iddiası ise bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı. Bölge halkı da vurulan noktanın sivillerin bulunduğu bir düğün olduğunu ve ilk belirlemelere göre en az 20 sivilin öldüğünü belirtti.

Saldırıda 100 sivilin hayatını kaybettiği ifade ediliyor

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Mali'nin orta kesiminde bulunan Mopti bölgesine bağlı Douentza yerleşimi yakınında yer alan Bounti köyünde bir düğün, savaş helikopterlerince bombalandı.

3 Ocak günü gerçekleştirilen saldırının hedefi olan Müslüman Fulani köyünde en az 18 sivilin katledildiği, 20 sivilin de yaralandığı bildirildi.

Bazı yerel kaynaklar, toplam ölü sayısının 100'e ulaştığını aktarıyor.

Saldırıyı Fransız güçlerinin mı, Fransız destekli hükümet birliklerinin mi gerçekleştirdiği anlaşılamadı.

Bounti köyünün konumu:

"Fransa sivillerden intikam alıyor"

Saldırının, ülkede Fransız güçlerine yönelik saldırıların arttığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.

Mali'nin orta kesimindeki Mopti bölgesinde 28 Aralık 2020, doğu kesimindeki Menaka bölgesinde 2 Ocak 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen saldırılarda 5 Fransız askerin ölmüş, biri yaralanmıştı. Saldırıları El Kaide'nin bölgedeki yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) üstlenmişti.

Bölge kaynakları, Fransa'nın yaşadığı askeri kayıpların ardından sivilleri keyfi olarak hedef aldığını ve intikam amacı güttüğünü öne sürdü.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …