filistinli 50 esir 20 yildan fazladir israil hapishanelerinde 01
filistinli 50 esir 20 yildan fazladir israil hapishanelerinde 01

Filistinli 50 Esir 20 Yıldan Fazladır İsrail Hapishanelerinde

Filistin Esirler Heyeti Araştırma Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane, Filistinli 50 vatandaşın 20 yılı aşkın bir süredir İsrail hapishanelerinde esaret hayatı yaşadığını söyledi.

Filistin Esirler Heyeti Araştırma Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane bugün yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerinde bulunan esirlerin 50’sinin 20 yıldan, 29’unun 25 yıldan ve 14’ünün ise 30 yıldan uzun süredir demir parmaklıklar ardında hayatını sürdürdüğünü belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre, yaptığı açıklamada Fervane, “Bu Filistinli esirlerin aileleri, zindanlardaki ‘Kıdemli Esirler’ arasında koronavirüsün (Covid-19) yayılmasından endişe ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Filistinliler, 20 yıl ve daha fazla bir süre İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli esirler için “Kıdemli Esir” tabirini kullanıyor.

Filistin resmi verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 500’e yakını idari tutuklu ve yaklaşık 220’si çocuk olmak üzere 5 binden fazla Filistinli bulunuyor.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirler, kronik hastalık ve yaşlılık gibi sıkıntıların yanında, İsrail yönetiminin uygulamaları sebebiyle kötü sağlık koşullarıyla boğuşuyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …