15:07 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Etiyopya’nın Tigray bölgesinde son durum

Etiyopya'nın kuzeyindeki Tigray bölgesinde ordu güçleri ve Tigray Halk Kurtuluş Cephesi arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Etiyopya'nın kuzeyindeki Tigray bölgesinde fededal ordu güçleri ve Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasında çatışmalar devam ediyor.

Bölgede çatışmalar, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in TPLF'yi Etiyopya'ya ait bir askeri üsse saldırı düzenlemekle suçlamasının ardından 4 Kasım tarihinde başladı.

Çatışmalar, Etiyopya federal ordu güçlerinin Tigray bölgesinde TPLF birliklerine karşı ilerleyişiyle sürüyor.

Etiyopya ordu güçleri dün Tigray başkenti Mekelle'ye kuzey ekseninden ilerleyerek, şehri kontrol altına aldı. TPLF şehirden çekilirken, Mekelle çevresinde çatışmaların sürdüğü bildiriliyor.

Bölgede TPLF'nin saldırıları da devam ediyor. Grup son olarak Eritre başkenti Asmara'yı füzelerle vururken, bugün de Etiyopya ordusuna ait bir uçak düşürdü.

Bölge uzmanları, grubun bölgede saldırılara devam edeceği, çatışmaların Tigray'daki yerleşimlerin kontrol altına alınmasıyla sona ermeyeceği görüşünde.

Tigray bölgesindeki çatışmalarda son durum şu şekilde:

etiyopyatigray30kasim.jpg

(Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayın.)

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

DİĞER GELİŞMELER