10:55 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Eski Guantanamo mahkumlarından Biden’a açık mektup: Cezaevini kapatın!

Bir grup eski mahkumları, insan hakları ihlalleri ve işkencelerle anılan cezaevinin kapatılması talebiyle, yeni Joe Biden'a hitaben bir mektup kaleme aldı.

Bir grup eski , insan hakları ihlalleri ve işkencelerle anılan cezaevinin kapatılması talebiyle, yeni 'a hitaben bir mektup .

The New York Review'da yayınlanan açık mektup, hepsi eski Guantanamo mahkumları olan şu isimlerin imzasını taşıyor: Mansur Dayfi, Moazzam Begg, Lakhdar Boumediane, Sami al Hajj, Ahmed Errachidi, Mohammed Ould Slahi ve Moussa Zemmouri.

"Sadece ı hedef alıyor"

Açık mektupta Biden'ın göreve geldikten sonra eski Başkan 'ın bazı kararlarını iptal ettiği hatırlatıırken, bunlar arasında Müslümanlara yönelik olduğu da ifade edildi. Buna ek olarak Guantanamo Cezaevi'nin 19 senedir açık tutulduğu ve sadece Müslümanları hedef aldığı vurgulandı.

döneminde Guantanamo'nun tamamen kapatılmasının beklendiği ancak kapatılmadığı, buna dair sözlerin tutulmadığı dile getirildi.

"Çocuklarımız babasız büyüdü"

Eski Guantanamo mahkumları, hapsedilme süreçlerinden şu sözlerle bahsetti:

"Birçoğumuz evlerimizden, ailelerimizin gözleri önünde alıkonularak götürüldük, ve hukuku pek az umursayan devletler tarafından ABD'ye satıldık. ABD'de, daha Guantanamo'ya bile varmadan gördüğümüz ırk ve din ayrımcılığının ardından, fiziksel ve psikolojik olarak işkence gördüğümüz ülkelere teslim edildik.

Bazılarımızın biz yokken dünyaya gelen ve babasız büyüyen çocukları oldu. Diğerlerimiz, yakınlarımızın beyhude yere bizim dönüşümüzü beklerken öldüğü haberlerini acıyla aldı. Adaleti beyhude yere beklerken."

"Guantanamo'yu kapatın"

Guantanamo'da halen yargılanmadan tutulan mahkumlar olduğu belirtilen mektupta, cezaevinde 40 mahkumun kaldığı, bu kişileri hapsetmenin ABD'ye yıllık masrafının 520 milyon olduğu ifade edildi. Eski mahkumlar, Biden yönetiminden cezaevinin kapatılması, mahkumların yeni bir hayat kurabilecekleri şekilde serbest bırakılması, işkence görecekleri ülkelere teslim edilmemeleri gibi taleplerde bulundu.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber'in editöryel politikasını yansıtmayabilir.