covid 19 salgini almanya nin ekonomisine alt ust etti 01
covid 19 salgini almanya nin ekonomisine alt ust etti 01

Eski Alman başbakan: ‘Türkiye ve Rusya’ya ihtiyacımız var’

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Avrupa’nın kendi gücünü bulabilmesi için Türkiye ve Rusya gibi ortaklara çok ihtiyacı olduğunu söyledi.

Avrupa'dan Türkiye itirafları gelmeye başladı: Çok ihtiyacımız var '

Almanya’da Sosyal Demokrat Partiden (SPD) 7 yıl başbakanlık yapan Schröder, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, “Coğrafi olarak bakarsanız, Avrupa’nın gücünü bulması için Türkiye ve Rusya gibi ortaklara ihtiyacı var. Bizi daha güçlü kılan yolları engellememeliyiz.” diyerek Türkiye ile daha yakın iş birliği yapılması çağrısında bulundu.

Türkiye’nin Avrupa’dan uzaklaştığı ve bunun durdurulması şansının olup olmadığı yönündeki soru üzerine, “Hayır bitmedi.” diyen Schröder, Türkiye’de Avrupa’ya karşı bir tavır olmadığını vurguladı.

Türkiye’nin batısı ile doğusunun farklı düşündüğüne işaret eden Schröder, “1963’te Türkiye’nin uzun bir süreçte AB’ye katılacağına dair bir söz verildi. Çoğu benim zamanımda olmak üzere iki tarafta da ciddi çabalar vardı” dedi.

Schröder, Almanya’da Hristiyan Birlik Partilerinin (CDU-CSU) Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin imtiyazlı ortaklık teklif etmelerine atıfta bulunarak “İmtiyazlı ortaklık ifadesiyle aslında ‘dışarda kalın’ işareti verilmek isteniyor” değerlendirmesinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

Yahudi dondurmasına toplatılma şoku!

Boykot listesindeki Magnum dondurmaları metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatılıyor. Siyonist İsrail destekçisi  Unilever, İngiltere ve …

Gazze’de 3 evden 2’si yıkık

UNICEF Sözcüsü James Elder, İsrail’in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze’deki her 3 evden 2’sinin yıkıldığını …