50658
50658

Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Velid Muallim öldü

2006 yılından bu yana Esed rejiminin Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Velid Muallim öldü.

2006 yılından bu yana Esed rejiminin Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Velid Muallim öldü.

Rejimin dünyada tanınan yüzleri arasında yer alan Muallim 1941 yılında doğdu. Kahire'de akademik çalışmalar yaptıktan sonra 1964 yılında Baas Partisi'ne üye oldu.

Tanzanya, Suudi Arabistan, İspanya, İngiltere, ABD gibi birçok ülkede görev yapan Muallim, 2006 yılında Dışişleri Bakanlığı görevine getirildi. Bu yılda, yaptığı "Hasan Nasrallah'ın askeri olmaya hazırım" açıklamasıyla gündeme geldi.

Suriye'de savaşın başladığı 2011 yılının ardından Esed rejiminin uluslararası imajına katkı için önemli çalışmalar yürüttü. 2012 yılında Başbakan Yardımcılığı görevini de üstlendi.

Suriye ile ilgili uluslararası konferanslara rejimin üst düzey temsilcisi olarak katılan Muallim, burada rejimin politikalarını savundu. Suriye'de yüz binlerce sivili katleden ve ağır insan hakları ihlallerine imza atan Esed rejimini savunmak için önemli faaliyetlere katıldı.

Muallim, 16 Kasım 2020 günü 79 yaşında öldü.

Kaynak: Mepa News

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …