esed rejimi idlib deki kayiplarinin yasini tutuyor 01
esed rejimi idlib deki kayiplarinin yasini tutuyor 01

Esed rejimi İdlib’deki kayıplarının yasını tutuyor

Esed rejimi, İdlib’in güney kırsalındaki temas hatlarında son sızma operasyonları sırasında hayatlarını kaybeden subaylar da dahil olmak üzere bir grup rejim askerinin yasını tuttu.

Esed rejimine yakınlığıyla bilinen haber kaynaklarının yayınladığı haberde, rejim güçleri saflarında faaliyet gösteren ve aralarında subayların da bulunduğu 8. Tank Tümeni’ne bağlı 7 unsurun isimleri yer aldı.

Söz konusu tümenin mensuplarının önceki günlerde İdlib’in güney kırsalındaki temas hatlarında muhalif gruplarla girdikleri çatışma esnasında öldürüldüğünü belirtti.

49504.jpg

İdlib’in kırsalındaki Cebel Zaviye bölgesindeki kasaba ve köyler, garantör ülkeler olan Türkiye ve Rusya’nın iki taraf arasındaki tüm askeri operasyonları durdurma anlaşmasına rağmen Rusya ve İran destekli rejim milislerin sızma girişimlerine ve kara bombardımanına tanık oluyor.

Son birkaç gün içinde İdlib’in güney kırsalındaki Cebeli Zaviye cephelerinde rejim ve Rusya destekli milislerin birçok sızma girişimine muhalif gruplarının yanıt verdiği ve onlarca asker ve subayı öldürüp yaraladıkları bildiriliyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …