13:44 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Ermenistan’a ait Su-25 tipi uçak düşürüldü!

Azerbaycan ordusunun Karabağ’a yönelik yürüttüğü operasyon devam ediyor. Havadan karşılık vermeye çalışan bir Ermeni Su-25 tipi uçak düşürüldü. Ermeni orduları, kayıplarının ardından geri çekilmesini sürdürüyor.

Azerbaycan, işgal altındaki bölgelere yönelik yürüttüğü operasyon kapsamında büyük ilerleme katetti. Ermeni kuvvetleri Azerbaycan ordularına karşılık vermeye çalışırken daha fazla zaiyat veriyor, çareyi kayıp vermemek için kaçmakta buluyor.

SU-25 DÜŞÜRÜLDÜ

Azerbaycan ordusu Ermeni hava kuvvetlerine bağlı SU-25 tipi bir savaş uçağının önleyici sistemler vasıtasıyla düşürüldüğünü açıkladı.

ERMENİ ASKERLERİ GERİ ÇEKİLİYOR

Son 24 saatte cephenin farklı bölümlerinde Ermenistan ordusuna ait 4 “Grad” füze sistemi, 10 farklı tipte top, 3 mühimmat dolu kamyon ve 5 otomobilin imha edildiği, çok sayıda askeri personelin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Ermenistangüçlerinin cephenin bazı bölgelerinde personel ve askeri teçhizat kaybederek geri çekilmek zorunda kaldığı, silah, cephane ve yiyeceklerinin tükendiği belirtildi.

Cephenin, Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu vurgulandı.

ERMENİSTAN PROVOKASYONU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Hikmet Hacıyev, Ermenistan’ın Azerbaycan ordusu “sivillerimizi vuruyor” yalanını sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafla ortaya çıkardı.Hacıyev, Ermenistan tarafından servis edilen fotoğrafın sahte olduğunu açıklayarak, “Başarısız Ermeni sahteciliği. Hatta örümcek ağını temizlemeyi bile unutmuşlar” dedi.

Hacıyev, Azerbaycan sivil yerleşim alanına Ermenistan ordusu tarafından atılan füze fotosuyla birlikte Ermenistan’ın provakasyon amacıyla paylaştığı fotoğrafı paylaştı.

ERMENİSTAN’IN PROVAKASYONUNU İFŞA ETTİ

İki fotoğrafa da dikkatli bakılmasını ifade eden Hacıyev, “Farkı görün. Fotoğraf 1: Ermenistan tarafından Azerbaycan’ın Terter bölgesinin Alasgarlı köyüne atıldı. Bunu günün fotoğrafı olarak paylaştım. Ermeni Smerch füzesinin motor kısmı masayı deliyor ve yere sağlanıyor. Fotoğraf 2: Başarısız Ermeni sahteciliği. Hatta örümcek ağını temizlemeyi bile unutmuşlar” dedi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Ağdam, Hocavend ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği belirtildi.

 

DİĞER GELİŞMELER