ermenistan dan turkiye itirafi onlara karsi savasmak zor 01
ermenistan dan turkiye itirafi onlara karsi savasmak zor 01

Ermenistan: Savaşı kaybetmenin sebebi Türkiye!

Ermenistan Savunma Bakanlığı eski Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı kaybettiği Karabağ hezimetine ilişkin açıklamada bulundu. Hovhannisyan, Erivan tarafının savaşı kaybetmesindeki en önemli etkenlerden birinin Türkiye’nin müdahalesi olduğuna dikkat çekerken, “Türkiye gibi bir süper güce karşı savaş çok zordur. Yenilginin nedeni olarak bunları unutmamalıyız” dedi.

Azerbaycan Ermenstan işgali altındaki Karabağ topraklarına yılların ardından Erivan yönetimi hezimetin çoğunu halen atlatamadı. Paşinyan’a yönelik tepkiler halen devam ederken Ermenistan Savunma Bakanlığı’nın eski Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan’dan itiraf gibi bir açıklama geldi.

TÜRKİYE İLE SAVAŞMAK ÇOK ZOR

Ulusal Meclis’te gazetecilerle yaptığı görüşmede, “Türkiye’nin rolü neydi?” sorusu üzerine “Türkiye’nin müdahalesi savaşı kaybetme nedenlerinden biriydi” yorumunda bulundu.

Türkiye’nin müdahalesinin unutulmaması gerektiğini savunan Hovhannisyan, “Savaş 10-12 kat daha büyük kuvvetlere karşı başladı. Böylesine dev bir süper güce karşı savaş çok zordur” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …