Kimin aklına böyle bir vahşet gelebilir? [Videolu]

Filistinliler, işgalci İsrailli dörtpervaneli İHA’ların acı çeken kadın ve çocukların seslerini kullanarak nasıl pusu kurduklarını anlatıyor

İHA’lar, Filistinlileri hedef alınabilecekleri yerlere çekmek için ağlayan bebeklerin ve kadınların ses kayıtlarını çalarak “acımasız tuhaflıkta” yeni bir taktik kullanıyor.

Pazar ve Pazartesi gecesi, Gazze’nin Nuseyrat mülteci kampının kuzey kesimlerinde yaşayanlar, bebeklerin ağlama ve yardım çağrısı yapan kadınların sesleriyle uyandılar.

Çığlıkların nereden geldiğini bulmak ve yardım sağlamak için dışarı çıktıklarında İsrailli helikopterlerin doğrudan onlara ateş açtığını söylediler.

Mülteci kampında yaşayan bir Filistinli, kaydedilen sesleri çalarken ve çaldıktan kısa bir süre sonra İsrail helikopterlerinin ateş açtığını duyduğunu, bunun birkaç dakika sürdüğünü ve Pazartesi gecesi birçok kez tekrarlandığını ifade etti.

49 yaşındaki kişi ise yaşadıklarını şöyle anattı;

“Bir kadının ağladığını ve yardım çığlıkları attığını, ‘Yardım edin, oğlum şehit oldu’ dediğini duydum. Sokaktan sesler geliyordu ve tuhaftı.”

“Bazı vatandaşlar kurtarmaya koştu ama bütün gece etrafta dolaşan helikopterler tarafından vuruldular.”

Görgü tanıklarının ifadesine göre, gece boyunca quadcopter ateşi sonucu en az 7 ila 10 kişi yaralandı.

Bölge sakinleri, ‘Dört pervaneli dronların hareket eden her şeye ateş ettiği için bölge sakinleri kurbanlara yardım edemediğini ancak ambulansın bölgeye ulaşarak yaralıları hastaneye götürmeyi başardığını’ söyledi.

Quadcopter(Dörtpervaneli İHA) saldırıları artıyor

Quadkopterler, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki Filistinli savaşçılara ve sivillere karşı yoğun bir şekilde kullanılan uzaktan kumandalı insansız hava araçlarıdır. 

Bu teknoloji yavaş yavaş kara birliklerinin yerini alarak hedef belirlemeye, bireysel hedeflemeye ve İsrail askerlerinin konuşlandığı alanların güvenliğini sağlamaya yardımcı oluyor.

Ayrıca, quadcopterlar ileri pozisyonları tespit edebilecek, konutlardaki bireyleri hedef alabilecek ve kamusal alanlardaki kalabalıkları dağıtabilecek özelliklere de sahip olduğu biliniyor.

Dört pervaneli helikopterlerin kullanımını içeren önemli bir olay , 11 Ocak’ta Gazze Şehri kıyı şeridi yakınındaki El Raşit Caddesi’nde düzenlenen ” un katliamı ” sırasında meydana geldi. Çok sayıda tanık, yardım kamyonlarının gelmesini bekleyen yüzlerce kişiye quadcopterların ateş ettiğini anlattı.

Nuseyrat mülteci kampında yaşayan bir kişi tarafından kaydedilen ve sosyal medyada dolaşan videoda ağlayan bebek sesleri yer alırken, bölge sakini bu seslerin İsrail quadcopterları tarafından çalınan önceden kaydedilmiş ses olduğunu açıkladı;

“Son üç gün içinde quadcopter ateşi nedeniyle en az 12 kişi yaralandı. Sadece bu sabah mahallede yaralanan altı kişiyi kurtardık. Yaralanmalar ciddiydi, bazıları doğrudan başından vuruldu.”

– Nuseyrat mülteci kampı sakini 
 

Bölge sakinlerine göre, ses kayıtlarında çocuk şarkıları, çatışma ve hareketli tank sesleri, Filistinli silahlı adamların sesleri ve Gazze sakinlerinin aşina olduğu yerel dolaşan temizlik ürünleri satıcılarının sesleri de dahil olmak üzere hem İbranice hem de Arapça şarkılar da yer alıyordu.

İsrail ordusu bir haftadan fazla bir süredir Nuseyrat’ın kuzeybatı kısmına yoğun bir askeri saldırı gerçekleştiriyor, topçu, hava ve deniz bombardımanının yanı sıra quadcopter silahlarla bireyleri, evleri ve mahalleleri hedef alıyor.

Kaynak: Mira Haber 

İlginizi Çekebilir

Kassam, İsrail’e ait casusluk noktasını vurdu

Kassam Tugayları, Gazze’de İsrail’e ait bir casusluk noktasını vurduğunu duyurdu Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el …

İsrail askerleri Kur’an’ı Kerimleri toplayıp yaktı!

Ahlaksız İsrail askerleri, Gazze’de terk edilmiş evlerden topladıkları Kuran-ı Kerimleri sokak ortasında yaktı  Hiçbir kutsala …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir