ermeni alayindan 300 asker kacti 01
ermeni alayindan 300 asker kacti 01

Ermeni alayından 300 asker kaçtı

Son gelişmelere göre işgalci Ermenistan güçlerinin sivillere saldırdığı gece, İlham Aliyev, işgal altındaki Fuzuli kentinin Ermeni güçlerden geri alındığını duyurdu. 1. Motorize Alayından ise 300 Ermeni askerin kaçtığı bildirildi. İşte detaylar

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan gelen açıklamada, gece boyunca Ermeni güçlerle çatışmaların devam ettiği Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Hadrut ve Cebrail yönünde durumun gerginliğini koruduğu ifade edildi.

Azerbaycan ordusunun Ermenistan güçlerinin savunma hatlarını kırmayı ve ilerlemeyi başardığı belirtilen açıklamada, Azerbaycan askerlerinin operasyonlarda bazı elverişli tepe ve mevzileri Ermeni güçlerden aldığı vurgulandı.

Fuzuli kenti geri alındı

Fuzuli kentinin Ermeni işgalinden özgürleştirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan’ın  sivillere yönelik saldırısıyla ilgili yaptığı konuşmada, “Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak. Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan’a savaş meydanında cevap vereceğiz” diye konuştu.

Azerbaycan Ermenistan güçlerine ait uçağı vurdu

Ermenistan’ın Gence ve Migneçevir’e  saldırısının ardından Azerbaycan Ordusu, Ermenistan’a ait SU-25 savaş uçağını vurdu. Ermeni uçağının yerel saatle 11.11’de Cebrail yönünde bulunduğu ve imha edildiği öğrenildi.

İki uçak daha düşmüştü

27 Eylül’de başlayan harekat sürecinde daha önce 2 Ermeni SU-25 savaş uçağı da dağlık bölgede dağa çarparak etkisiz hale gelmişti. Aliyev, bu uçakların Azerbaycan tarafından hedef alınmadığını pilotların hatasıyla dağa çarparak düştüğünü dünya kamuoyuna açıklamıştı.

Hava savunma sistemi etkisiz hale getirildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından, bu sabah yapılan açıklamada, Ermenistan’a ait S-300 hava sisteminin imha edilme görüntülerini de yayınladı.

Grad füze sistemi imha edildi

Haber ajanslarında yer alan habere göre yapılan açıklamada ayrıca, Ermenistan güçlerine ait 7 T-72 tank, 2 Grad füze sistemi, 8 D-30 ve 1 D-20 obüs, mühimmat taşıyan 10 aracın yok edildiği bildirildi.

Ölülerini arkalarında bıraktılar

Ermenistan ordusunun  çok sayıda ölü ve yaralı bırakarak geri çekildiğine dikkat çekilen açıklamada, 1. Motorize Alayından yaklaşık 300 askerin mevzilerini bırakarak kaçtığı ifade edildi.

Azerbaycan: Ordumuzun morali yerinde

Açıklamada, Azerbaycan güçlerinin tüm cephe boyunca moralli durumda olduğu vurgulandı. Ermenistan ordusunun insani ateşkesi bilerek ihlal ettiği altı çizilen açıklamada, sabah saatlerinden başlayarak Terter, Ağdam, Berde ve Ağcabedi illerini top atışına tuttuğu kaydedildi.

Gence’de sivillere saldırı

Cephede hezimete uğratılan ve 51’i aşkın yerleşim birimini kaybeden Ermenistan, Gence’de gece yarısı SCUD füzesiyle düzenlediği saldırıda 13 sivilin ölümüne, 55 kişinin de yaralanmasına sebep oldu.

Can kaybı 60’a ulaştı

Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül’den 16 Ekim’e kadar Ermenistan’ın saldırıları nedeniyle meydana gelen can ve mal kayıplarını açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde 60 sivil yaşamını yitirdi, 270 sivil yaralandı. Ermenistan’ın saldırılarında 1704 ev, 90 apartman, 327 kamu binası harabeye dönüştü.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …