ateskes sonrasi bir ilk cumhurbaskani erdogan kabul etti 1599391570 9224
ateskes sonrasi bir ilk cumhurbaskani erdogan kabul etti 1599391570 9224

Erdoğan, Sarrac’ı Vahdettin köşkünde kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Sarrac ile bir araya geldi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonunu İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı Kısıklı’daki evinde geçirdi. Erdoğan, bugün öğle saatlerinde buradan ayrılarak Gülhane’de 28 Şubat temalı sergiyi ziyaret etti. Erdoğan daha sonra ise kritik görüşme için Vahdettin Köşkü’ne geçti. Başkan Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Faiz Es-Serrac’ı kabul etti.

LİBYA’DAKİ SON DURUM MASAYA YATIRILIYOR

Türkiye’nin desteklediği meşru hükümetin başbakanı Serrac, Başkan Erdoğan ile Libya’daki son gelişmeleri paylaştığı bilgisi verildi. Ateşkes çağrısının ardından Hafter’in taciz saldırılarının artması bölgede gerginliği yeniden artırmaya başlamıştı.

Türkiye, Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin arkasında duran tek ülke olarak öne çıkıyor. Libya UMH, Türkiye’nin de desteği ile büyük başarı yakalamış, Hafter’i yenilgiye uğratmıştı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …