erdogan putin ile turkiye deki yanginlari gorustu 01
erdogan putin ile turkiye deki yanginlari gorustu 01

Erdoğan Putin ile Türkiye’deki yangınları görüştü!

Başkan Erdoğan, Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, Putin’e Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesine destek için Rusya’nın 5 yangın söndürme uçağı ve 3 helikopter daha tahsis etmesi dolayısıyla teşekkür etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmede orman yangınları nedeniyle Türkiye’ye “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

KREMLİN’DEN AÇIKLAMA

Kremlin Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan ile Putin’in telefon görüşmesinde, Türkiye’deki orman yangınları ele alındı.

PUTİN: TÜRKİYE’YE YARDIMLARI SÜRDÜRECEĞİZ

Söz konusu doğal afetle mücadelede iki ülke arasındaki etkileşimin önemine dikkatin çekildiği görüşmede, Putin, yangınların söndürülmesiyle ilgili Türkiye’ye yardımlarını sürdüreceklerini bildirdi.

17. KARMA EKONOMİK KOMISYONU (KEK) TOPLANTISI OLUMLU GEÇTİ

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin de ele alındığı görüşmede, başkent Moskova’da dün yapılan Türkiye-Rusya Hükümetlerarası 17. Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı’nın olumlu geçtiği vurgulandı.

ORTAK ÇALIŞMA İÇİN MUTABIK KALINDI

Görüşmede, iki taraf da ticaret, ekonomi, enerji ve diğer alanlarda yapılan anlaşmaların uygulanması için ortak çalışmaların devam ettirilmesiyle ilgili olduğunu ifade ederek temasların çeşitli düzeylerde sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …