erdogan isim vermeden dilipak i elestirdi tum kadinlar adina kiniyorum 01
erdogan isim vermeden dilipak i elestirdi tum kadinlar adina kiniyorum 01

Erdoğan isim vermeden Dilipak’ı eleştirdi: Tüm kadınlar adına kınıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 19. Kuruluş yıl dönümü programında isim vermeden Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ı eleştirdi.

Erdoğan, “AK Parti’nin papatyaları gibi yakıştırmalarla, yeşil sermaye gibi yaklaşımlarla ben ağzıma almaktan edep ediyorum, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle bu tür yakıştırmaların içine giren köşe yazarlarını, tüm AK Parti kadın kolları adına ve tüm kadınlar adına kınıyorum” dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlıkları, Abdurrahman Dilipak hakkında ‘AKP’nin papatyaları’ başlıklı köşe yazısı nedeniyle 81 ilde suç duyurusunda bulunmuştu.

Dilipak, köşe yazısında şunları söylemişti:

“ANAP’ı o ‘Papatyalar’, o ‘Lale Devri çocukları’ bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP’nin ‘Papatyaları'(!?) bitirecek bu gidişle” ifadelerine yer veren Dilipak, “AK Parti içindeki AKP’liler konuşuyor, AK Partililer susuyor. AKP’liler terfi etti zenginleşti, itibar sahibi oldular. Kaymağı onlar yiyor, parayı onlar veriyor. Camiye, okula, yurda parayı veren de onlar. Eee, parayı veren düdüğü çalıyor. Kem alat ile kemalat olmuyor. Haram para ile hayır olmayacağı gibi..

AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum ‘Yeşil Sermaye’ de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim ‘Yeşil sermaye’ davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!” ifadelerine yer verdi.”

İlginizi Çekebilir

İsrail’in enerji ortağı Zorlu’ya Bahçeşehir’de soğuk duş!

İsrail’le pek çok alanda ticari ortaklığı olan ve bu nedenle aylardır protestoların hedefi olan Zorlu …

Steinmeir Erdoğan’la görüştü; Hamas’ı suçladı, İsrail’i akladı!

Beştepe’de gerçekleşen  Erdoğan – Steinmeier zirvesi sona erdi. Görüşmenin ardından liderler ortak basın açıklaması yaptı. …