cumhurbaskani erdogan ulkeyi enflasyon kur ve faiz sarmalindan cikaracagiz h483980 ee06c
cumhurbaskani erdogan ulkeyi enflasyon kur ve faiz sarmalindan cikaracagiz h483980 ee06c

Erdoğan: Faiz sebeptir, Enflasyon neticedir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni reform ve atılımlar için hazırlıklar yapıldığını belirterek, “Ülkeyi enflasyon, kur ve faiz sarmalından çıkaracağız” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 18. MÜSİAD EXPO Fuarı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülke olarak hem milletimizin sağlığını korumaya hem de üretimin ve istihdamın aksamadan yürümesini temin etmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Salgınla mücadele konusunda gereken her şeyi yapıyor, bilim insanlarımızın tavsiyeleri doğrultusunda atılması gereken adımları da atıyoruz.” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Şartları en doğru şekilde değerlendirerek bu süreci fırsata dönüştürme konusunda kararlıyız.

Salgının 2. dalgasının tüm dünyayı kasıp kavurduğu bir dönemde de nispeten daha iyi bir görünüme sahibiz.

Erdoğan, “Bizimle birlikte yeni bir anayasa hazırlamaktan kaçanların, daha sonra karanlık mahfillerde başka gayretler içerisine girdikleri ortaya çıktı.” ifadesini kullandı.

“Ekonomide ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız.” diyen Erdoğan, “Faiz sebeptir. Enflasyon neticedir. Bunu böyle bilelim.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Hem ekonomi politikalarımızı tahkim edecek hem demokrasimizin ve özgürlüklerimizin çıtasını yükseltecek hem milletimizin günlük hayatında rahatlamaya yol açacak hazırlıklar içindeyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şeyden önce yurt dışındaki tasarruflarımızı mutlaka ülkemize getirmeliyiz.” ifadesini kullandı.

Erdoğan, “Yeni yargı paketleriyle ilgili hazırlıklar sürüyor. Bunları da en kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz.” dedi.

“Yerli ve uluslararası girişimcileri harekete geçirerek, üretim ve istihdamda kalıcı sonuçlar doğuracak yatırımların hızlanmasını temin edeceğiz.” ifadesini kullanan Erdoğan, “Biz Türkiye’nin gücüne, potansiyeline, geleceğine inanan herkesle birlikte bu yolda yürümeye hazırız.” diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …