engelli filistinli nin evini 6 nci kez yiktilar 01
engelli filistinli nin evini 6 nci kez yiktilar 01

Engelli Filistinli’nin evini 6’ncı kez yıktılar

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te ‘ruhsatsız’ olduğu gerekçesiyle engelli bir Filistinliye ait evi 6’ncı kez yıkan İsrail güçleri, bir aileyi daha evsiz bıraktı. Evi yıkılan Hatem Ebu Reyyale, daha önceki yıkım sırasında düşerek engelli kalmıştı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te “ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle engelli bir Filistinliye ait evi 6’ncı kez yıkan İsrail güçleri, bir aileyi daha evsiz bıraktı.

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri çok sayıda polisle Doğu Kudüs’ün El-İseviyye Mahallesi’ne baskın düzenledi.

Tüm bölgeyi “güvenlik” kordonuna alan İsrail güçleri, engelli Hatem Ebu Reyyale’ye ait iki daireli binayı “ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle yıktı.

İseviyye Koruma Komitesi Üyesi ve aktivist Muhammed Ebu Hummus, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bölgenin inşaya uygun olmasına rağmen işgal yönetimine bağlı belediyenin Ebu Reyyale’nin evini yıktığını söyledi.

İsrail belediyesinin 1999’dan bu yana Ebu Reyyale ailesini para cezası ve yıkımlarla kovuşturmaya maruz bıraktığını belirten Ebu Hummus, ilki 1999 yılında olmak üzere bunun 6’ncı yıkım olduğunu vurguladı.

– Daha önceki yıkım sırasında düşerek engelli kaldı

Ebu Hummus ayrıca Ebu Reyyale’nin 2009’daki yıkım sırasında evinin damından düşerek engelli hale geldiğine dikkati çekti.

Öte yandan evi yıkılan Ebu Reyyale de belediyeye yaptığı tüm başvurulara rağmen ruhsat alamadığını ve düne kadar da kendisine evinin yıkılmayacağının söylendiğini aktardı.

Bir yılı aşkın bir sürede evinin ikinci defa yıkıldığını vurgulayan Ebu Reyyale, İsrail yönetimine tepki gösterdi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …