04:40 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Emin Güneş: Kasım Süleymani kesinlikle şehittir

İran Büyükelçiliği'nin Süleymani için Türkiye'de düzenleyeceği anma programı tepkilere neden oldu.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK) Avukat Emin Güneş, İranlı General Kasım Süleymani için 'kesinlikle şehittir' ifadelerini kullandı.

Irak'ta geçtiğimiz yıl Şii Haşdi Şabi çatı örgütünün iki numaralı ismi Ebu Mehdi el Muhendis ile birlikte ABD hava saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için Türkiye'de anma programı düzenlenecek.

İran Büyükelçiliği tarafından düzenlenecek anma programına Türkiye'den de belli isimler katılacak. Saadet Partisi'nden Genel Başkan Yardımcısı ünvanıyla Hasan Bitmez'in katılacağı programda HÜDA PAR GİK Üyesi Emin Güneş de yer alıyor.

Independent Türkçe'den Adem Demir'in Emin Güneş, Kasım Süleymani için söylediği her şeyin arkasında olduğunu ifade ediyor.

"Süleymani kesinlikle şehittir"

İlgili haberde Güneş şu ifadeleri kullanıyor: HÜDA PAR adına programa katılıyor değilim, bana göre Kasım Süleymani şehittir. İran'daki bilim adamı Fahrizade'ye yönelik suikastı da lanetledim. Programda HÜDA PAR'ın görüşlerini değil, kendi fikirlerimi dile getireceğim. Kasım Süleymani için dediğim her şeyin arkasındayım. Bana göre kesinlikle şehittir"

Güneş sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kasım Süleymani'yi İsrail ve siyanizme gösterdiği tavrırdan dolayı tutuyorum. Dünyanın neresinde bir insan, küresel siyonizme bir fiske atsa ben onu alkışlıyorum. Silah sıkarsa ben onu anlından öperim. Benim davam onunla. Süleymani öldürüldüğünde onun için 'şehittir" diyerek ABD'ye tepki gösterdim. Hala aynı görüşteyim. Etkinliğe katılıp bildiklerimi aktaracağım."

"Başka bir ülkenin menfaatlerini savunmak"

Aynı habere demeç veren Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Siyaset Bilimcisi Dr. Murat Yılmaz da konuyu "Başka bir ülkenin menfaatlerini savunmak" olarak nitelendirdi.

Yılmaz şu ifadeleri kullandı: "İslamcılık" diye başka bir ülkenin menfaat ve kurumlarını savunmanın artık bitmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Herhangi bir Türk subayı, özel harpçisi yahut istihbaratçısı için İran'da buna benzer bir toplantı yapılabilir mi? İran'daki siyasetçi, gazeteci, aydın, Türkiye Büyükelçisi böyle bir toplantıya katılabilir mi? Bu hayal dahi edilemezken Türkiye bu rezalete nasıl izin verebilir?"

İran'ın ülke dışındaki askeri faaliyetlerini yürüten Kasım Süleymani başta Suriye olmak üzere birçok bölgede Müslüman sivillerin ölümünden sorumlu tutuluyor.

Suriye'de muhaliflere karşı Rusya ile işbirliği yapan İranlı General Kasım Süleymani için, Müslüman sivillere yönelik katliam politikasını desteklediği için "Halep kasabı" benzetmesi de yapılıyor.

Kaynak: Independent Türkçe, Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

DİĞER GELİŞMELER