El Kaide’den ‘Cezayir’ açıklaması

El Kaide'den 'Cezayir' açıklaması

El Kaide'nin Kuzey Afrika'da faaliyet gösteren yapılanması Cezayir'e ilişkin bir açıklama yayınladı.

El Kaide'nin Kuzey Afrika'da faaliyet gösteren yapılanması Cezayir'e ilişkin bir açıklama yayınladı.

İslami Mağrip El Kaidesi'nin (İMEK) ana propaganda organı "Al Andalus" tarafından yayınlanan 4 sayfalık açıklamada, ülkede son duruma ve İMEK'e dair ortaya atılan iddialara değinildi.

16 Mart 2021 tarihli açıklamada önemli başlıklar yer aldı.

"Cezayir hükümeti yalan söyledi"

İMEK, Cezayir devlet televizyonunda geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberi yalanlayarak açıklamaya başladı. Söz konusu haberde, İMEK mensubu olduğu ifade edilen Ebul Dahdah Culeybib isimli bir kişi konuşuyordu. Bu İMEK mensubu, İMEK'in gösteri sürecini sabote edecek planları olduğundan söz ediyordu.

İMEK, söz konusu kişinin kendi mensupları olduğunu doğrularken, ifadelerinin ise gerçek olmadığını, işkence altında alınan itiraflar olduğunu belirtti. İMEK, hükümetin gösterilerin önüne geçmek istediğini ve bu ifadeleri bu amaçla planladığını savundu.

İMEK gösterileri şiddete evriltmek gibi bir niyetlerinin olmadığını ve bunun tam aksini arzuladıklarını ifade etti. Cezayir halkına, hükümetin açıklamalarına itimat etmeme çağrısı yapıldı.

Grup, "kendilerinin protesto değil cihat yolunu benimsediğini", ancak kimseyi protestodan da alıkoymayacaklarını vurguladı. İMEK, savaşlarının Cezayir halkına karşı olmadığının altını çizdi.

"Ancak güçle zafer kazanılabilir"

Cezayir'in "Allah'a ve peygamberine savaş açan bir grup çete tarafından yönetildiğini" savunan İMEK, bu sistemi devirmek için mevcut tüm yolların kullanılması gerektiğini, bunların en önemlisinin de "cihat olduğunu" belirtti.

Cezayir hükümetinin barışçıl geçişe inanmadığını vurgulayan İMEK, yönetimin bu şekilde gitmeyeceğini savundu.

Orduda ve güvenlik teşkilatlarında yer alan kişilere bu kurumları terk etme çağrısı yapılan açıklamada, bu kurumlarda yer almanın dinen caiz olmadığı savunuldu.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …