04:04 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

”Ebu Yusuf El Kannasi’ye dair şahidliğim”

Sahadan aktivist Muhammed Atta, dünyanın en iyi altıncı kanasçısı olduğu düşmanlarınca tescil edilen  Ebu Yusuf Türki hakkında şahidliğini dile getirdi. Bu şahidliği sizin için derledik.

”Ebu Yusuf Türki. Suriye direnişinin ilk kanasçılarından. Birçok mücahidin kanas ilminin öğrenmesinde emeği geçen birisi. Ve inşaallah yapılan kanas ameliyelerinin onun için sadakayı cariye olmasını ümit ediyoruz.

Birgün Ebu Yusuf savaşın ilk dönemlerinde Haleb’in en hareketli mahallelerinden Seyfuddevle semtinde rejimin ribat noktalarından birisini gözleme alır ve noktadakilerin hiç açık vermediklerini ve gözetlemeyi ayna üzerinden yaptıklarını fark eder. Ne kadar mermi atılsa da aynanın içinden geçen mermi noktada duran askere hiçbir zarar vermez ve yeni bir ayna getirerek gözetlemelerine devam ederler.

Ebu Yusuf olaya bir çözüm bulması gerektiğini düşünür ve daha önce teorik olarak öğrendiği bir taktiği uygulamaya geçirir: Bir kıl testere temin eder, atacağı merminin sivri ucunu keser ve kısmen düz bir hale getirir. Noktayı görebileceği uygun bir atış yeri seçer ve beklemeye başlar. Nöbetçinin arkasındaki duvara yasladığı aynadan gözetleme yaptığı bir sırada, düz uçlu mermisiyle aynaya bir el ateş eder ve ayna paramparça olur. O günden sonra o noktadan ayna ile nöbet tutma uygulaması iptal edilir.”

Muhammed Atta
Telegram: @Shamuna1440

1 Yorum

Yoruma kapalı.

DİĞER GELİŞMELER