ebu muhammed el cevlani ile roportaj 02
ebu muhammed el cevlani ile roportaj 02

Ebu Muhammed el-Cevlani ile röportaj

Hey’et Tahriru’ş-Şam resmi telegram hesabı Ebu Muhammed el-Cevlani’nin Suriye devrim medyacıları ile röportajından pasajlar yayınladı.

Siyasi çözümle ilgili Cevlani şunları söyledi: “Riyad ve Astana toplantıları günlerinden itibaren devrimin siyasi çözüme girmesiyle ilgili güçlü bir tutumumuz oldu. Ancak devrim içinden birçok kişi bu ittifaklara güveniyordu. Örneğin rejim tren yolunun doğusunu aldı ve diğer yerleri bıraktı. Bu süreçte biz orada karşılaşma kararı aldık; öyle ki bizden 700 kardeş şehid oldu.”

Devamla: “Birçok kimse şu anda bu ittifakların zaman kazanmak ya da belirli bir şey üzere uzlaşmak üzere görüntüden ibaret olduğunu ve belirli bir süre çerçevesinde olduğunu anlamaya başladı.”

Cevlani, Mücrim rejimin Hama’da askeri operasyona Ğab Ovası bölgesini ele geçirme hedefiyle insanları bölgeden tehcir ettirmek için şiddetli bir bombardımanla başladığına, adeta barış toplantı yeriymişçesine Hımeymim hava üssünü korumayı amaçladığını iddia ettiğine, oysaki Hmeymim’in insanları bombalayan askeri bir üs olduğuna ve vurulmasının doğal olduğuna değindi.

Yine Hey’et’in kimseyi savaşa girmekten engellemediğini, Fırat Kalkanı bölgesindeki grupların rejime yönelik operasyon başlatabileceklerini ve burayı hafifleteceklerini açıkladı.

Birkaç gün önce Cevlani özgür kuzeydeki askeri ve saha durumlarını ele almak için yaklaşık 50 devrim medyacısı ile bir araya geldi.

Ramazan veya kutsal gün dinlemeyen  ve Esed Rejimi Müslüman halkı katletmeye devam ediyor.Bu uçaklar ise Hmeymim hava üssünden kalkıyor.

Hatırlatmak gerekirse,Muhalifler geçtiğimiz yıllarda Rejim ve Rusya’nın savaş uçaklarına büyük zarar verdi. Hama kırsalında 26 aralık’ta rejim savaş uçağı düşürdü. 31 aralık’ta ise Rusya’ya ait helikopter düşürdü.3 ocak’ta Hmeymim hava üssüne roket saldırısı sonrası 7 savaş uçağı kullanılmaz hale getirilmişti.

Yaklaşık bir ay önce ise, Müminleri Teşvik Et operasyon odası  grad füzesinden çevirerek yaptıkları uzun menzilli füzelerle Lazkiye’de bulunan Hmeymim hava üssünü vurduklarını bildirmişti.

Hmeymim Hava Üssü

Hmeymim Hava Üssü , Suriye’nin Hmeymim kentinde, Lazkiye’nin güney doğusunda yer alan, şu anda Rusya tarafından işletilen bir Suriye hava üssü olarak faaliyet gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

Suriye’de tansiyon yükseliyor: ABD askeri varlığını güçlendiriyor

ABD ordusu, Suriye’nin Haseke ve Deyrizor illerindeki üslerine takviye kuvvet gönderdi. Yaklaşık 40 araçtan oluşan …

Barış Pınarı bölgesinde MİT destekli IŞİD operasyonu

Barış Pınarı bölgesinde MİT’in sağladığı istihbarat desteğiyle düzenlenen IŞİD operasyonunda örgüt sorumlusu olduğu iddia edilen …