138917
138917

Dünyada 415 Milyondan Fazla Çocuk Çatışma Bölgesinde Yaşıyor

İngiltere merkezli Çocukları Kurtarın Vakfı’nın (Save the Children) 2020 yılında yayımladığı rapora göre, dünya üzerinde 415 milyondan fazla çocuk çatışma bölgesinde yaşıyor.

Çocukları Kurtarın Vakfı’nın raporuna göre, çatışma bölgelerinde yaşayan çocuklar, dünya nüfusunun yüzde 18’ini oluşturuyor. Bu veri, dünyadaki 6 çocuktan birinin çatışma ortamında büyümesi anlamına geliyor.

c4-001.jpg

Başta Suriye, Irak, Filistin, Yemen ve Afganistan olmak üzere çatışmanın yoğun olduğu yerlerde çocuk sayıları azalırken, bu çatışmalardan etkilenen çocuk sayısı ise her gün artıyor. Bu çocukların 149 milyonu çatışmaların daha şiddetli ve ölümcül olduğu bölgelerde yaşam mücadelesi veriyor. Bu yılki çatışmalarda 1000’den fazla çocuk hayatını kaybetti.

c2-003.jpg

Çatışmaların yoğun yaşandığı bölgelerden biri olan Afrika’da yaklaşık 170 milyon çocuk savaş bölgelerinde yaşıyor. Bu da Afrika’da yaşayan 4 çocuktan birinin çatışma alanlarında yaşadığını ifade ediyor.

Çocukların en çok savaştan etkilendiği yer ise Orta Doğu. Çatışma ortamında olan çocukların yüzde 32’si burada yaşıyor.

c5.jpg

Afganistan’da 18 yaşın altında olan 20 milyon çocuk çatışmadan etkileniyor. Suriye’de ise 8 yaşın altında 4 milyon çocuk savaş ortamında yaşıyor. Bu, Suriye’deki 2 çocuktan birinin savaşla tanışması demek!

Birleşmiş Milletlerin (BM) verilerine göre, 2010’dan bu yana çatışmalardan etkilenen çocuk sayısı yüzde 170 arttı.

Kaynak: Haksöz-Haber

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …