02:40 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Dünya basını katliama sessiz!

Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti Gence’deki sivilleri Scud tipi “Elbrus” balistik füzeleriyle vurduğu tespit edildi. Ermenistan’ın insanlık ve savaş suçu işlediği alenen ortadayken dünya basını bu katliama sessiz kalmayı tercih etti.

Ermenistan ordusu Azerbaycan’ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı gerçekleştirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haciyev, Ermenistan’ın Gence’ye düzenlediği füze saldırısında ölen sivillerin sayısının 12’ye yükseldiğini 40 yaralı olduğunu bildirdi. Ermenistan ordusunun Mingeçevir kentine attığı füzelerin Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği bildirildi.

İNSANLIK SUÇUNA SESSİZ KALDILAR!

Azerbaycan ordusunun 20 gün içinde kaybettiği topraklarını almaya başlaması ve Ermeni ordusuna verdiği büyük hasar sonrası Ermenistan, Gence’deki sivilleri Scud tipi “Elbrus” balistik füzeleriyle vurdu.

Ermenistan’ın askeri anlamda büyük kayıplar yaşadığı bu dönemde son çare olarak sivillere saldırma acziyetini gösterdiği analizleri yapılırken; böylesine büyük bir insanlık suçunu dünya basınının görmezden gelmesi ayrı bir tartışma konusu oldu. Ermenistan’ın bu katliamını AFP, Reuters ve AP gibi uluslararası haber ajansları görmedi.

DİĞER GELİŞMELER