dolar tum zamanlarin en yuksek seviyesinde 01
dolar tum zamanlarin en yuksek seviyesinde 01

Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesinde!

Dün Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası 8.80 lirayı gören dolar, yeni güne 8.76 liradan başladı. Gün içinde dolar 8,85 TL’ye çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Dün Merkez Bankası Para Politikası Kurulu(PPK) sürpriz bir şekilde politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 18’e çekti. Bunun üzerine dolar/TL 8.65’ten 8.80’e fırladı. Ardından 8.75 civarında dengelendi.

Dolar yeni güne ise 8.76 liradan başladı. Gün içinde dolar 8,85 TL’ye çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Artık dünya genelinde merkez bankalarının takip edildiği hafta geride bırakılırken Çinli gayrimenkul devi Evergrande’ın borçlarının temerrüde düşüp düşmeyeceği halen bir risk unsuru olarak duruyor.

Evergrande’a devlet yardımı gelip gelmeyeceği, eğer şirket iflas ederse bunun bir domino etkisi yaratıp yaratmayacağı henüz kesin cevabı olan sorular değil.

Dolayısıyla bu belirsizlik küresel piyasaları tedirgin ediyor.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …