16:12 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Doğu Türkistanlı Ömer’den Erdoğan’a yardım çağrısı

Doğu Türkistanlı Ömer Hamdullah, Çin tarafından toplama kamplarına götürülen ağabeyleri için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

İnşaat işi ile uğraşan Hamdullah kardeşlerin Çin yönetimi tarafından toplama kampına kapatılmasından sonra ağabeylerinden haber alamayan Ömer Hamdullah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yardım çağrısında bulundu.

Hamdullah ağabeyleri konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haberi olduğunu ve bu konuda destek vermesini istediğini belirterek, “Ağabeylerim Türkiye’yi, Türk halkını sevdiğinden ve Türkiye’ye yatırım yaptığından Çin hükumeti tarafından hapse atıldılar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sizin de bu yaptırımdan haberiniz vardı. Lütfen sesime kulak verin” şeklinde çağrıda bulundu.

TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPTIKLARI İÇİN TOPLAMA KAMPINA GÖNDERİLDİLER

Hamdullah kardeşler 2017 yılında Kızılcahamam’da bir sağlık merkezinin yapımına başlamıştı. İnşaat işi ile uğraşan kardeşlerin Türkiye’ye 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlaması üzerine Çin yönetimi iki kardeşi yakalayarak toplama kampına gönderdi. Ağabeylerinin yakalanıp toplama kamplarına gönderilmesinin ardından onlardan haber alamayan Ömer Hamdullah ise sosyal medya üzerinden ailesine ulaşabilmek ve Doğu Türkistan’da uygulanan Çin zulmünü duyurmak adına kampanyalara başladı.

DİĞER GELİŞMELER