00:37 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Diyanet el Bab’da 4-6 yaş çocuklar için Kur’an kursu açtı

Diyanet İşleri Başkanlığınca Suriye’nin kuzeyinde yer alan El Bab kentinde 4-6 yaş gurubundaki çocuklar için hazırlanan Kur’an kursunun açılışı yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan El Bab’da yaşayan çocukların Kur’an-ı Kerim ve din eğitimi alabilecekleri ilk Kur’an kursu açıldı.

Kursun açılışı için düzenlenen törene Gaziantep Vali Yardımcısı Anıl Alkal, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut ve bölgeden bazı temsilciler katıldı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde hizmet vermeye başlayan 4-6 yaş Kur’an kursunda ilk aşamada 40 öğrenciye eğitim verileceği kaydedildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Suriye Koordinatörü Abdulkadir Bekiroğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Fırat Kalkanı Harekatı’yla terörden arındırılan Bab’da ilk 4-6 yaş gurubu Kur’an kursunun açılışını yaptık.” dedi.

Bekiroğlu, terörden arındırılan bölgelerde bu sene içerisinde 4-6 yaş gurubuna yönelik 20 adet Kur’an kursu açılması için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

DİĞER GELİŞMELER