10:51 Perşembe / 18 Nisan 2024 | 9 Şevval 1445

Dışişleri’nden ABD’ye ‘Hamas’ yanıtı: Haddini aşan açıklamayı külliyen reddediyoruz

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Erdoğan'ın Hamas liderleriyle görüşmesine verdiği tepkiyi tümden reddettiğini bildirdi. Açıklamada, “ABD'nin örgütlerine evsahipliği yaptığı” ifade edildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı yaptığı bir açıklamayla ABD'nin,  Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas liderleriyle görüşmesine yönelik tepkisini reddettiğini bildirdi.

Açıklamada, 'nın bu açıklamasınının haddini aştığı ve külliyen reddedildiği belirtilirken bu tavrın bölgede barışa yönelik bir katkı sağlamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, “'de demokratik seçimlerle iktidara gelen ve bölgenin önemli bir realitesini teşkil eden Hamas'ın meşru temsilcisinin terörist olarak nitelendirilmesi bölgede barış ve istikrarın tesisine yönelik çabalara katkı sağlamayacaktır. Kaldı ki, kendi terör örgütleri listesinde yer alan PKK'ya açık destek veren, FETÖ elebaşına evsahipliği yapan bir ülkenin üçüncü ülkelere bu konuda öz söylemeye hiçbir hakkı bulunmamaktadır” ifadesi kullanıldı.

ABD'nin ‘Erdoğan Hamas terör örgütüne destek veriyor' açıklaması

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, ABD'nin Filistinliler arası iç uzlaşı çabalarının bir tarafı olan Hamas'ı terör örgütü ilan ği, ardından Kurtuluş Örgütü'nün Washington'daki ofisini kapattığı ve böylelikle tüm Filistin Yönetimi ve halkıyla irtibatını keserek, bölgedeki gerçeklerden kendini soyutladığı belirtildi.

Dışişleri'nin yayınladığı söz konusu açıklamada, “Bu vesileyle ABD Yönetimi'ni, bölgedeki güç ve nüfuzunu münhasıran İsrail'in çıkarlarına hizmet etmek amacıyla kullanmak yerine, dengeli politikalar izleyerek İsrail-Filistin ihtilafına hukuk, adalet ve hakkaniyet temelinde samimi çözüm arayışında bulunmaya davet ediyoruz.” denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü gün içinde Hamas yöneticilerinin Türkiye'deki temasları ile ilgili olarak,  “'ın bu terörist örgüt ile temaslarda bulunması, sadece Türkiye'nin uluslararası toplumda yalnızlaşmasına yol açar, Filistin halkının çıkarlarına zarar verir ve Gazze'den yapılan terör saldırılarının önlenmesi için gösterilen küresel çabaları baltalar” ifadesini kullanmıştı.