disisleri ermenistan catismayi baska boyutlara tasima gayretinde 01
disisleri ermenistan catismayi baska boyutlara tasima gayretinde 01

Dışişleri: Ermenistan çatışmayı başka boyutlara taşıma gayretinde

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın Nahçıvan’a düzenlediği roketli saldırıyla ilişkin, “Ermenistan şimdi de çatışmayı başka boyutlara taşıma gayretine girişmektedir. Bu saldırgan eylemlerinin sonuçlarını iyi hesap etmelidir” açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne saldırısı hakkında açıklama yaptı. 

Saldırıyı kınadığını bildiren Bakanlığın açıklamasında şöyle denildi:

“Ermenistan’ın işgal ettiği topraklarda aldığı yenilgiler sebebiyle her geçen gün daha da saldırganlaştığı görülmektedir. Ortak sınırımız bulunan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne yönelik saldırısı, çatışmayı Ermenistan’ın işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarının dışına yayma gayretinin yeni ve tehlikeli bir örneğidir. Ermenistan’ı bu tehlikeli provokasyonlardan vazgeçmesi lazımdır.”

“Ermenistan, bu saldırgan eylemlerinin sonuçlarını iyi hesap etmelidir”

Ermenistan’ın bu saldırgan tavrıyla çatışmayı başka boyutlara çekme gayretinde olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İnsani ateşkesi ihlal eden Ermenistan sivillere saldırarak savaş suçu işlemekte, şimdi de çatışmayı başka boyutlara taşıma gayretine girişmektedir. Ermenistan, bu saldırgan eylemlerinin sonuçlarını iyi hesap etmelidir.

Can Azerbaycan’la ve Azerbaycanlı kardeşlerimizle dayanışmamız her zaman tam olacaktır.”

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …