der a da seferberlik ilan edildi 01
der a da seferberlik ilan edildi 01

Der’a’da seferberlik ilan edildi

Suriye’de suikastleri ve muhaliflerin esed zulmüne direnmesi ile hafızalarda yer etmiş Der’a’da hareketli saatler yaşanıyor.

Esed rejiminin son haftalarda Der’a ve çevresine çok sayıda tank olmak üzere askeri takviye yaptığı görselleri ile birlikte medyaya yansımıştı.

Bölgeye Rejim milisleri tarafından bir saldırı olacağının sinyalleri açıkca verilirken bu sabah ile birlikte Rejim, planladığı senaryoyu uygulamaya başladı.

Esed rejimine bağlı 4.Kolordu Der’a’nın batısında bulunan Muzayrib ve Tifas beldelerine tanklar ile girmeye çalıştı. Rejim’in bu hamlesine muhaliflerin karşılık vermesi üzerine bölgede tansiyon yükseldi.

Yerel kaynaklar, Rejim tanklarının Muzayrib ve Tifas beldelerine girmeye çalışması üzerine muhaliflerin sert karşılık verdiğini, Şehme Harb mahallesinde Rejim milislerine ait bir tankın imha edildiğini aktardı.

Der’a’da seferberlik ilan edildi

Rejim milislerinin Der’a ve çevresini işgale soyunması üzerine başlayan hareketlilik ile birlikte bölgede bulunan muhalif halk seferberlik ilan ederek bir bildiri yayınladı.

Yayınlan seferberlik metni ise şu şekilde:

Bismillahirrahmanirahim

4. Tümen Batı Bölgesine getirilen takviyelerden sonra yayıldı. Köyleri kuşattı ve geçiş yollarını kesti.

Genel meclis ve belde ileri gelenleri ve Merkez Komite’nin önderliğinde bir oturum düzenlendi ve Horan’ın evlatlarının kuzeye (İdlip bölgesi ) gönderilmesi gibi uygulanması imkansız olanlar da dahil olmak üzere, çoğu üzerinde mutabık kalınan çeşitli talepler tartışıldı ve bu pazar sabahı bir görüşme yapılması kararlaştırıldı.

Ancak bu sabah 4. Tümen milisleri evleri ateşe verdi ve insanların mallarını çaldı.

Tifas çevresine tanklar ile atışlar yapmaya başladı.

Buna göre, batı bölgesindeki tüm özgür gençlerin ayağa kalkması için genel seferberliği duyuruyoruz.

Muhalif hücreler rejimi tehdid etti

Rejim bölgelerinde ve Der’a’da bulunan muhalif hücreler, rejim milislerinin Tifas ve çevresine başlattıkları saldırıları durmaması halinde rejim milislerini hedef alacaklarını duyurdu.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Ali Erbaş’ın Arapçası yok mu: “Türkçe olarak şey yapabilirseniz..”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti esnasında kendisine eşlik eden heyetin içinde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali …

Gazze: Gönüllü cerrahın anlattıkları tüyler ürpertici!

Cerrah Halid Davas , Ocak ayında Filistinlilere Tıbbi Yardım (MAP) misyonuyla El Aksa Hastanesi’nde görev …