7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen ve 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki depremin 6. gününde arama kurtarma ve depremzedelere yardım çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremlerde can kaybının 22 bin 327’ye yükseldiğini, 80 bin 278 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığını bildirdi.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki depremin ardından 10 ilde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
‘Yüzyılın afeti’ olarak adlandırılan depremler Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremlerde can kaybının 22 bin 327’ye yükseldiğini, 80 bin 278 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığını bildirdi.
İlk depremin merkez üssü olan Pazarcık’ta ise arama kurtarma faaliyetlerinin sona erdiği belirtildi.