11:54 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

IŞİD’ın infaz timine operasyon!

Ankara’da çok önemli bir operasyon için düğmeye basıldı. İnfaz mahkemesi kuran ve bir kişiyi infaz eden IŞİD’lılara yönelik operasyonda 10 kişi için gözaltı kararı verildi. Örgüt evlerinde yapılan aramalarda 5 kişilik daha infaz listesi bulunduğu öğrenildi.

Irak ve Suriye’de silahlı faaliyet gösteren ve yabancı uyruklu bir kişinin IŞİD tarafından öldürülmesi olayına karıştıkları tespit edilen 10 şüpheli hakkında Ankara merkezli 3 ilde gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Suriye ve Irak’ta IŞİD içerisinde silahlı olarak faaliyet gösterirken ölen örgüt mensuplarının geride kalan yakınlarına ‘Kefele’ adı altında para dağıtımı yapan örgüt mensuplarının deşifresine yönelik fiziki ve teknik çalışma yapıldığı bildirildi. Gelen ihbar ve alınan gizli tanık ifadesi sonrası yabancı uyruklu bir kişinin IŞİD mensupları tarafından öldürülmesi olayına da karıştıkları tespit edilen tümü yabancı ülke vatandaşı 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli 3 ilde şüphelilerin yakalanması için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

DİĞER GELİŞMELER