daes in bati afrika da yayilmasinin onune gecilemiyor 11
daes in bati afrika da yayilmasinin onune gecilemiyor 11

IŞİD’in Batı Afrika’da yayılmasının önüne geçilemiyor

IŞİD’in Batı Afrika’da yayılmasının önüne geçilemiyor. Son olarak Afrika’da ittifak askeri birliği oluşturan Nijer ordusu IŞİD’in hakimiyet altına aldığı bölgelerden sürüldü.

Batı Afrika’da hızlı bir yayılma gösteren IŞİD milisleri Borno bölgesinde gelişme kaydettiklerini bazı köy ve beldelerde kontrolü ele aldıklarını gösteren video yayınladılar.

Amak ajansı aracılığı ile dağıtılan görüntülerde örgütün yollara haciz noktaları kurarak halka bildiriler dağıttıkları görülüyor. Yayınlanan bildirilerin içeriğinde ise halkın kendilerine karşı herhangi bir mukavemette bulunmaması ve mürted ilan ettikleri Nijer ordusuna karşı yardımcı olmamaları konusunda uyarılar yer alıyor.

Yerel dilde ve Arapça yazılı olduğu görülen belgelerde IŞİD unsurları halktan aleyhlerine casusluk yapmamaları, bunun karşılığının ise idam olduğunun altını çiziyor. “Biz size ulaşmadan tövbe ederseniz” ve “kaldı ki aralarında casusluk edecek olanlar da vardır” (Tevbe suresi 47) ayetlerine yer verilen bildirilerde ise casusluk yapan kimselerin kendilerine ulaşılmadan önce tövbe edip teslim olduklarında affedilecekleri çağrısında bulunuluyor.

Ortadoğu’da zayıfladığı görülen IŞİD milislerinin son dönemlerde Afrika’da etkin faaliyetleri bölgeyi tedirgin ediyor. Etiyopya, Kenya, Tanzanya ve Nijer’de etkin faaliyetler gösteren IŞİD milislerine karşı ittifak ordusu kurulsa da örgütün bölgede güç gösterisi yapmasına engel olamıyor. Gelişmeler gösteriyor ki Afrika’yı önümüz günlerde daha sıcak günler bekliyor.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

hamastan_ateskes_aciklamasi_inceliyoruz_1706617939_3157

El Kaide’den Haniye’ye mesaj

El Kaide, Hamas lideri Haniyye’nin ailesinin İsrail tarafından katledilmesinden günler sonra, bir taziye mesajı yayınladı. …

Vahşetin belgesi; organları çalınmış cesetlerle dolu toplu mezarlar!

Han Yunus’ta İsrail’in yeni bir toplu katliamı daha belgelendi. Nasır Hastanesi’nin avlusunda ortaya çıkan toplu …