daes in firari sanigi trafik kazasinda oldugu ortaya cikti 01
daes in firari sanigi trafik kazasinda oldugu ortaya cikti 01

IŞİD saldırısı davalarının firari sanığı trafik kazasında öldüğü ortaya çıktı

Suriye’de iç savaşın başladığı dönemde birçok patlama, ölüm ve baskın olaylarında adı geçen ‘Hayalet Komutan’ ve ‘İkinci Yeşil’ olarak adlandırılan Heysem Topalca’nın Konya’da bir trafik kazasında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Kaza, 10 Şubat 2021’de Konya- Karapınar yolu Akçayazı mevkiinde akşam saatlerinde meydana geldi.

Heysem Topalca’nın da içinde bulunduğu araç karşı yönden gelen tırla çarpıştı. Kazada Topalca ve yanında bulunan 2 Suriye vatandaşı hayatını kaybetti.

12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu

11 Mayıs 2013’te 53 kişinin öldüğü Reyhanlı patlaması ve 20 Mart 2014’te Niğde Ulukışla’daki IŞİD saldırısı davalarının ‘firari’ sanığı olan Topalca hakkında Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 29 Aralık 2015’te verdiği 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı El-kaide raporunda Topalca’nın 2011-2014 yılları arasında 873 kez Türkiye’ye giriş çıkış yaptığı bilgisi de vardı.

Topalca bir süre, Lazkiye’nin kuzey kırsalındaki Türkmenlerin kurmuş olduğu Özgür Suriye Ordusu Yüksek Askeri Konseyi’ne bağlı Bayır Bucak Türkmen Tugayı’nın bileşenlerinden El Huva Billa Taburu’nun liderliğini de yaptı.

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Filistinlilere ölüm isteyen Ben Gvir kaza yaptı

İsrail’in, aşırı sağcı güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir, bugün işgal altındaki topraklarda gerçekleşen bıçaklı saldırıyı …

Aden Körfezi’nde İsrail gemisine saldırı

Husiler, 25 Nisan’da Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini ve İsrail’in güney kıyı şehri Eilat’taki hedefleri …